• Camper in Portugal, Serra da Estrela
  • Camper Noord-Portugal op smal bergweggetje
Op de hoogte blijven van alle acties & vakantienieuwtjes? Meld je aan:
Voornaam
Achternaam
           E-mail

Camper vakantie Portugal

Met de camper naar Portugal? Of ter plaatse een camper huren? Check dan eerst deze tips met camperplaatsen, gidsen en verhuurders.

Portugal is een fijn camperland. Het klimaat is er heerlijk, het wegennet is over het algemeen goed en het verblijf is goedkoop. Reden waarom Portugal, en dan met name de Algarve, populair is bij overwinteraars in eigen camper of caravan. Maar ook in de zomervakantie, met z'n tweetjes of met de kinderen, geniet je tijdens het camperen van veel vrijheid. Reis langs de mooiste bezienswaardigheden en de prachtigste stranden. Verken het hele land vanuit je eigen 'huisje'.

Waar overnachten met de camper?
Met de camper kun je overnachten op een camperplaats of op campings. De voorzieningen op camperplaatsen zijn wisselend. Op de ene plek zijn er geen voorzieningen of alleen stromend water, op andere plaatsen vind je meer luxe zoals electriciteit en sanitair. Een campergids voor onderweg is handig.
Met kleine kinderen is een camping meestal gezelliger: ze maken makkelijker vriendjes en kunnen wat vaker vrij rondstruinen dan op een camperplaats. Heb je een grote camper, dan kunnen sommige campings moeilijk of niet bereikbaar zijn vanwege een te smalle of steile, soms ook onverharde toegangsweg.

Vrij kamperen
In Portugal is vrij kamperen ook toegestaan, uitgezonderd binnen de bebouwde kom, in een waterwingebied of natuurgebied. Je mag maximaal 48 uur op een plek verblijven. Verder kunnen er op bepaalde plekken uitzonderingen gelden, naar het schijnt met name in de drukkere toeristische gebieden (Algarve).

Campergidsen Portugal

Camper reisgids Portugal 2014De begin 2014 verschenen Camperreisgids Portugal is een handig en compleet boekje vol praktische tips, camperplaatsen en bezienswaardigheden. Per bestemming in Portugal omschrijft de auteur de 'highlights' en mogelijkheden tot overnachten op een camperplaats of camping in de directe omgeving. Verder tips over de route naar Portugal, het Portugese tolsysteem en veel meer. Auteur Rob Smits heeft zelf ruim 20 jaar camperervaring. De Camperreisgids Portugal, 76 pagina's, is voor € 14,95 (ex. verzendkosten) te bestellen op: www.camperreisgids.nl.

Camper huren

Huurcamper in PortugalCamper huren bij WorldWide Campers
Vlieg naar Portugal en huur ter plaatse een camper, bijvoorbeeld via het Nederlandse bedrijf WorldWide Campers. Je kunt de kampeerauto afhalen in Faro, Lissabon of Porto.

Vintage camper huren in PortugalCamper Tales - huur een vintage camper
Verken Portugal in stijl met een vintage camper van Camper Tales. De busjes zijn compleet ingericht en uit te rusten met leuke extra's, zoals een surfplank, fietsenrek met fietsen en barbeque. Gevestigd in Lissabon, Nederlands sprekende verhuurders.

Camperplaatsen en -campings Portugal

Camper- en caravan-camping TapadinhoCamper- en carvanpark Tapadinho, Vila Nova de Oliveirinha.
Kleine, rustieke, hondvriendelijke camping in landelijk Midden-Portugal. Goed bereikbaar vooor campers en caravans. Geniet van rust, wandelen en de natuur. Gratis WIFI. Nederlandse eigenaren.

Camperplaats Terra de Iguanas in Midden-PortugalCamperplaats Terra de Iguanas, São João de Areias, in het groene hart van Portugal. Vier camperplaatsen tussen de fruitbomen en druivenranken. Voorzieningen: electriciteit, water, legen chemisch toilet, zwembadje, bbq, wifi, gebruik moestuin. Nederlandse eigenaren.

Georganiseerde kampeerreizen Portugal

ACSI: kampeerreizen in een groep
Gezellig en handig samen reizen, maar toch in alle vrijheid. Maak een rondreis in uw eigen camper of caravan samen met ACSI kampeerreizen. Het aanbod in Portugal:

  • Kampeerreis Portugal & Spanje (35 dagen, startdata: 14-05-2016 en 20-08-2016). Maak kennis met de sfeer, tradities en het aangename klimaat van Portugal en Spanje. Geniet van de fado, portwijnen, ongerepte natuur en bezoek prachtige Spaanse steden.
  • Rondreis Algarve (Portugal) en Coto Doñana (Spanje) (overwinteren, 48 dagen, startdatum: 12-02-2016). Geniet van de gemoedelijkheid in Portugese vissersplaatsjes, het Spaanse Parque Nacional de Doñana en Spanjes beroemde bedevaartsoord El Rocio.
Laatste vakantienieuws & tips

CrowdFUNding voor unieke Quinta Rural
Special: de leukste vakanties met kinderen
De beste fly drive vakanties voor 2017
Top 10: de mooiste plekjes van Portugal
Schrijfweek in het paradijs (juni 2017)

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Aanbieders camper vakantie
ACSI kampeerreizenWorldWide Campers