Schrijfweek in Centraal Portugal bij Moinhos do Dão
 
Schrijfweek in Portugal - 17 tot 24 juni 2017

Tijd om te schrijven (in het paradijs)


Een week voor jezelf. Een week om te schrijven. Midden in de Portugese natuur die in juni uitbundig is. Lentebloemen staan in bloei. Wielewalen vliegen af en aan. En het water van de Dão stroomt koel door het dal...

Natuur is overal en het vanzelfsprekende onderwerp van de schrijfoefeningen die op het programma staan. Je krijgt elke dag les, maar er is ook meer dan genoeg vrije tijd om zelf in te vullen. Het doel van deze schrijfweek is simpel. Schrijven! Met de feedback van de groep en docent als duwtje in de rug.

Ben jij benieuwd wat er gebeurt als je ongestoord kunt schrijven? Wil je eindelijk eens beginnen met jouw verhaal op papier te zetten? Kijk dan of je tijd kunt vrijmaken voor deze inspirerende schrijfweek op eco-landgoed Moinhos do Dão.

Waterval op het landgoed van Moinhos do Dão
 

Over de plek en het programma

In een historisch molencomplex in het groene noorden-midden van Portugal vind je de ideale omstandigheden om te schrijven. Er is rust en ruimte in overvloed. Eten komt uit de moestuin. Verkwikking van een duik in de rivier. Bezinning rond het kampvuur. De accommodaties zijn authentiek en smaakvol ingericht en de kampeerplekken verscholen in de natuur.

Dit is het idee: afwisseling van gerichte opdrachten en vrije uren om zelf te schrijven. Met elke dag uitwisseling van ervaringen en feedback van de groep en docent.

Vakantiehuizen op landgoed Moinhos do Dão
 

Over de docent

Mariëtte Wijne heeft twintig jaar schrijfervaring, waarvan acht als gastdocent schrijven aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze is auteur van het non-fictieboek Nou, nog eentje dan en heeft een column in het magazine LEF. Ze schreef onder andere reisreportages voor SNP en deed eind 2015 dagelijks verslag van haar wandeling naar de Milieutop in Parijs. Mariëtte begeleidde eerder schrijfworkshops in werkhotel Wongema en het Pintohuis in Amsterdam. Haar stijl van doceren is licht en losjes.

Praktische zaken

Datum: 17 tot 24 juni 2017

Kosten
Gedeelde accommodatie: € 585,-
Individuele accommodatie: € 700,-
Eigen tent: € 425,-

Inclusief: 3 (h)eerlijke maaltijden, dagelijks theearrangement, sfeervol huisje (of kampeerplek), natuurwandelingen in de omgeving en, voor wie wil, yoga in de ochtend. 
Exclusief: vlucht en vervoer in Portugal.

Meer informatie vind je op de website van Moinhos do Dão.
Of mail met moinhosdodao@hotmail.com


Dit is ook interessant:
Creatieve vakantie in PortugalCreatieve vakanties in Portugal
Meer inspirerende, creatieve vakanties in Portugal vind je op Bijzonder Portugal.
Serra da Estrela in Midden-PortugalBeiras, Midden-Portugal
Toeristische informatie over de Beiras, Midden-Portugal.