• Traditioneel huis in Tavira, Algarve
Op de hoogte blijven van alle acties & vakantienieuwtjes? Meld je aan:
Voornaam
Achternaam
           E-mail

Solares en 'Turismo no Espaço Rural'

Logeren in landelijke gebieden bij Portugese families. Vakantie met een 'personal touch'. Het kan in de solares en andere TER-accommodaties ('Turismo no Espaço Rural').

Toerisme in landelijke gebieden

Accommodaties met het TER-kenmerk staan voor een vakantie in familiesfeer in landelijke gebieden. Het betreft meestal historische gebouwen. Vaak kunt u kennismaken met de eigenaren. U herkent de accommodaties aan het gevelbord met het TER-logo.

De TER-accommodaties zijn verdeeld in vijf categorieën:

Solares

Deze karakteristieke 17e en 18e-eeuwse huizen behoren vaak al honderden jaren tot dezelfde familie, zijn nog allemaal in privé-bezit en traditioneel ingericht. De meeste Solares liggen in Noord-Portugal. Ze zijn onderverdeeld in 3 categorieën: Casas Antigas (statige herenhuizen en paleisjes), Quintas & Herdades (landhuizen en boerderijen) en Casas Rústicas (huizen in regionale stijl).

Vakanties in solares

Solares rondreizen

Via Flextravel

  • Wijnroute Noord-Portugal (fly drive). Rondreis door de noordelijke wijngebieden, met overnachtingen in stijlvolle solares (landhuizen) en een hotel in Porto.
  • Natuur en traditie (fly-drive). Rondreis langs de mooiste natuurgebieden en steden van de Minho, met overnachtingen in typische Portugese solares.
  • Klassieke rondreis (fly-drive). Reis van Porto naar Lissabon en maak kennis met de cultuur en historie van het land.
  • Historisch Midden-Portugal (fly drive). Rondreis door de streken Alentejo en Taagvallei en een verblijf in Serra de São Mamede natuurpark. Ter afsluiting een bezoek aan Lissabon.
  • De Kasteelroute (fly drive). Maak kennis met het roemruchte verleden van Portugal, zeevaarders en koningen.

Via Vakantiestunt.nl

  • Cultureel Erfgoed route (flydrive, 8 dagen). Rondreis door de Douro-vallei, door UNESCO benoemd tot werelderfgoed. Geniet van indrukwekkende natuur en historische stadjes.
  • Wijnroute (fly-drive, 8 dagen). Ontdek de Portugese wijnroutes. Bij elke van de drie solares in deze route is een wijproeverij en bezoek aan de wijnkelders inbegrepen.
  • Gastronomie route (fly-drive, 8 dagen). Geniet van de gastronomische specialiteiten van Noord-Portugal. In elke van de 3 solares op de route geniet je van een diner met regionale gerechten.

Solares & Turismo rural boeken

Flextravel: overnachten in een typisch Portugees familiehuis
Even iets anders dan een 'standaard' hotel. Proef de sfeer van het land in een Solares de Portugal. Overnacht in echt Portugese familiesfeer. Flextravel biedt keuze uit landhuizen, prestigieuze herenhuizen en eenvoudige buitenhuizen.

Laatste vakantienieuws & tips

Budget-TIP: Pousada flydrive voor zacht prijsje
Heerlijke winterzonvakanties 2016-2017
Special: de leukste kindvriendelijke vakanties
Porto, prachtige stad aan de Douro-rivier
Top 5: de mooiste stranden van de Algarve
Top 10: de mooiste plekjes van Portugal

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Aanbieders solares
FlextravelVakantiestunt.nl