• Eiland São Miguel op de Azoren
Op de hoogte blijven van alle acties & vakantienieuwtjes? Meld je aan:
Voornaam
Achternaam
           E-mail

De Azoren: wonderschone archipel van vulkanische eilanden

Negen bewoonde en acht onbewoonde vulkanische eilanden vormen samen de prachtige archipel Azoren in de Atlantische Oceaan. Ze staan bekend om de adembenemende, ruige natuur, de rust, de walvissen en dolfijnen. De ultieme plek voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Het eiland São Miguel, Azoren

Het eiland São Miguel. Schitterende botanische tuinen, idyllische vissershaventjes en zwart-witte koeien die grazen op vulkanen. Het is allemaal te vinden op het eiland São Miguel. En natuurlijk kun je er ook genieten van de overweldigende natuur, heerlijk wandelen, en dolfijnen en walvissen spotten. Lees meer over São Miguel

Tien redenen om de Azoren te bezoeken...

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. In dit prachtige filmpje zie je waarom de Azoren zeker weten op je bucketlist mogen!

Vakanties Azoren

Eilandhoppen Azoren
Het bezoeken van meerdere van de 9 eilanden is een populaire manier van vakantie vieren op de Azoren, 'eiland-hoppen'. Een paar mooie reissuggesties.

Individuele rondreizen, fly drives - eilandhoppen Azoren

Flydrive Azoren, KrasFly-drive Azoren: Terceira, São Miguel, Faial & Pico (11 dagen, Kras). Ontdek 4 eilanden van de Azoren per huurauto. Je vaart of vliegt steeds naar een volgend eiland. Geniet van de natuur en onvergetelijke panoramas, ga walvissen spotten (optioneel) of toer over landweggetjes.

Flydrive Azoren, KrasFly-drive Azoren: Pico, Faial, Terceira & São Miguel (12 dagen, Kras). Toer in je eigen tempo over 4 prachtige eilanden van de Azoren. Je vaart of vliegt steeds naar een volgend eiland, hotels incl. ontbijt zijn geregeld. Geniet van de natuur en onvergetelijke panoramas, slenter door stadjes of ga walvissen spotten (optioneel).

Flydrive Azoren, KrasFly drive Azoren: combi São Miguel, Faial & Terceira (12 dagen, Kras). Reis langs ideale eilanden voor de wandelaar. Geniet van vulkanen, meren en hortensia's. Incl. vlucht, huurauto, hotels met ontbijt en 2 binnenlandse vluchten.

Bekijk alle fly drives en eilandhoppen Azoren bij Kras


Het eiland Pico op de AzorenGrand Tour Azoren, fly drive (15 dagen, Flextravel). Rondreis langs 5 eilanden: São Miguel, Terceira, Pico, Flores en Faial. Ontdek uitgebluste en werkende vulkanen, prachtige landschappen, natuur en stilte. Op sommige eilanden incl. huurauto. Op Teirceira en Faial maak je een jeeptour met gids.

Bekijk alle individuele rondreizen - eilandhoppen Azoren bij Flextravel


Groepsreizen Azoren - eilandhoppen

Groepsrondreis Azoren via Kras.nlGroepsrondreis Eilandhoppen Azoren (11 dagen, Kras). Genieten van vulkanen, natuur en cultuur. Tijdens deze groepsreis bezoek je 4 eilanden van de Azoren, waaronder São Miguel. Walvisspotten is optioneel. Met Nederlandstalige reisleiding.

Natuurreis São MiguelEnergie- & natuurreis Sao Miguel (1 week, Zeestroom). Ervaar de overweldigende natuur en energie van het eiland São Miguel tijdens unieke groepsreis. Veel aandacht voor ontspanning van lichaam en geest, o.a. door meditatie op mooie natuurplekken.
 

Accommodaties Azoren

Pousadas

Pousadas horen bij de cultuur en tradities van Portugal. De charmante, luxe hotels zijn ondergebracht in kastelen en kloosters, of gevestigd op plaatsen 'van grote schoonheid'. Ze vormen een netwerk door heel Portugal. Op de Azoren zijn twee pousadas.

Pousada Forte Angra do Heroísmo, TerceiraPousada Forte Angra do Heroísmo (Castelo de São Sebastião) op het eiland Terceira in het centrum van het dorp Angra do Heroísmo. Deze luxe, historische pousada is prachtig gelegen op de top van een een klif, binnen een zestiende eeuws fort. Modern ingericht kamers.
 

Pousada Forte da HortaPousada Forte da Horta op het eiland Faial. Gevestigd in een 16e-eeuws fort. Met prachtig uitzicht op het eiland Pico en de baai van de stad Horta. De pousada heeft een eigen restaurant waar je kunt genieten van regionale gerechten.
 


Hotels en B&B

Waterval AzorenOvernachten op de Azoren (via Booking.com). Eenvoudig een hotel, B&B of andere accommodatie boeken.
 

 Leuk artikel? Deel het op Facebook! Dank je wel :-)
Laatste vakantienieuws & tips

TIP: vroegboeken zomervakantie 2018
Wintervakantie en Kerstreizen 2017-2018
B&B van Belgen te koop, hartje Portugal
Anders-dan-anders reisgidsen Portugal
Special: de leukste vakanties met kinderen
Top 10: de mooiste plekjes van Portugal

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Reizen Azoren bij:
KrasFlextravel
TUI
Accommodaties Azoren
Booking.com