Camper in Portugal, Serra da Estrela

Camper vakantie Portugal

Met de camper naar Portugal? Of ter plaatse een camper huren? Check dan eerst deze tips met camperplaatsen, gidsen en verhuurders.

Portugal is een fijn camperland. Het klimaat is er heerlijk, het wegennet is over het algemeen goed en het verblijf is goedkoop. Reden waarom Portugal, en dan met name de Algarve, populair is bij overwinteraars in eigen camper of caravan. Maar ook in de zomervakantie, met z'n tweetjes of met de kinderen, geniet je tijdens het camperen van veel vrijheid. Reis langs de mooiste bezienswaardigheden en de prachtigste stranden. Verken het hele land vanuit je eigen 'huisje'.

Waar overnachten met de camper?
Met de camper kun je overnachten op een camperplaats of op campings. De voorzieningen op camperplaatsen zijn wisselend. Op de ene plek zijn er geen voorzieningen of alleen stromend water, op andere plaatsen vind je meer luxe zoals electriciteit en sanitair. Een campergids voor onderweg is handig.
Met kleine kinderen is een camping meestal gezelliger: ze maken makkelijker vriendjes en kunnen wat vaker vrij rondstruinen dan op een camperplaats. Heb je een grote camper, dan kunnen sommige campings moeilijk of niet bereikbaar zijn vanwege een te smalle of steile, soms ook onverharde toegangsweg.

Vrij kamperen
In Portugal is vrij kamperen met een camper een beetje grijs gebied. Op sommige parkeerplaatsen zie je wel mensen in campers overnachten. Toch zou het officieel verboden zijn om vrij te kamperen in Portugal. Je loopt dus het risico dat je wordt weggestuurd of een boete krijgt. Vooral rondom drukke toeristenplaatsen en in natuurgebieden wordt veel gecontroleerd.

Campergidsen Portugal

Met de camper door Portugal reisgidsMet de camper door Portugal, de complete route van Noord naar Zuid. Prachtige reisgids (oktober 2017) van Nederlands schrijversechtpaar. Met goed beschreven camperroutes door Noord-Portugal, Midden-Portugal en Zuid-Portugal. Compleet met veel toeristische informatie en plaatsen om te overnachten, camperplaatsen en campings. Een must have als je met de camper naar Portugal gaat. Te bestellen via reisboekwinkel De Zwerver.

Camper reisgids Portugal 2017De Camperreisgids Portugal is een handig en compleet boekje vol praktische tips, camperplaatsen en bezienswaardigheden. Per bestemming in Portugal omschrijft de auteur de 'highlights' en mogelijkheden tot overnachten op een camperplaats of camping in de directe omgeving. Verder tips over de route naar Portugal, het Portugese tolsysteem en veel meer. Auteur Rob Smits heeft zelf ruim 20 jaar camperervaring. De Camperreisgids Portugal, editie 2017, is voor € 19,95 (ex. verzendkosten) te bestellen op www.camperreisgids.nl of via reisboekwinkel De Zwerver.

Camper huren

Huurcamper in PortugalCamper huren bij WorldWide Campers
Vlieg naar Portugal en huur ter plaatse een camper, bijvoorbeeld via het Nederlandse bedrijf WorldWide Campers. Je kunt de kampeerauto afhalen in Faro, Lissabon of Porto.

VW camper van Portugal TravellingVW camper huren bij Portugal Travelling
Een compacte, flexibele VW camper huur je voor een nette prijs bij Portugal Travelling. Vanaf Porto of Coimbra stap je op de camper voor een avontuurlijke reis. Eventueel begeleid door een van de uitgebreide routes, beleef je een onvergetelijke roadtrip.

Vintage camper huren in PortugalCamper Tales - huur een vintage camper
Verken Portugal in stijl met een vintage camper van Camper Tales. De busjes zijn compleet ingericht en uit te rusten met leuke extra's, zoals een surfplank, fietsenrek met fietsen en barbeque. Gevestigd in Lissabon, Nederlands sprekende verhuurders.

Camperplaatsen en -campings Portugal

Camper- en caravan-camping TapadinhoCamper- en carvanpark Tapadinho, Vila Nova de Oliveirinha.
Kleine, rustieke, hondvriendelijke camping in landelijk Midden-Portugal. Goed bereikbaar vooor campers en caravans. Geniet van rust, wandelen en de natuur. Gratis WIFI. Nederlandse eigenaren.

Camper- en caravan-camping TapadinhoCamperplaats Serra da Lousã. Aan de voet van de Serra da Lousã vind je, tussen de olijfgaarden, een rustige camperplaats gerund door een Nederlands gezin. Basic voorzieningen zijn aanwezig, zoals douche op zonnewarmte en een eenvoudig toilet. Grote supermarkt op ca. 500 meter.

Campings PortugalMeer campings Portugal (Gastvrij Portugal) →
Check vooraf de voorzieningen en mogelijkheden. Niet alle campings zijn toegankelijk voor (grote) campers.

Georganiseerde kampeerreizen Portugal

ACSI: kampeerreizen in een groep
Gezellig en handig samen reizen, maar toch in alle vrijheid. Maak een rondreis in uw eigen camper of caravan samen met ACSI kampeerreizen. Het aanbod in Portugal:

  • Kampeerreis Costa Verde (rondreis, 39 dagen). Een Grand Tour door Portugal en Spanje, via Noordwest-Spanje, de Portugese kust van Porto naar de Algarve en weer omhoog door het binnenland van Spanje. Met excursies en veel mooie bezienswaardigheden.
  • Rondreis Algarve (Portugal) en Coto Doñana (Spanje) (overwinteren, 48 dagen). Geniet van de gemoedelijkheid in Portugese vissersplaatsjes, het Spaanse Parque Nacional de Doñana en Spanjes beroemde bedevaartsoord El Rocio.


Handige info? Deel deze pagina op Facebook! Dank je wel :-)

Ja, ik wil graag tips.
Stuur mij regelmatig inspiratie over vakantie in Portugal *
Als welkom krijg je het e-boek:
de 12 mooiste bezienswaardigheden in Portugal
12 Mooiste bezienswaardigheden van Portugal
* Gratis inspiratiemail,
verschijnt max 2x per maand.
Wij respecteren jouw privacy.
Laatste vakantienieuws & tips

Haal de sfeer van Portugal in huis
Overwinteren in Portugal
Rondreis per auto, van Porto naar Algarve
Rondreis Algarve: routes & tips
Portugal met kinderen: adresjes & tips
Roadtrip Portugal over de N2 of Route 66
Cascais, stijlvolle badplaats bij Lissabon
Algarve: mooiste plekken & vakantietips

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Aanbieders camper vakantie
WorldWide CampersACSI kampeerreizen