Camper in Portugal, Serra da Estrela

Camper vakantie Portugal

Met de camper naar Portugal? Of ter plaatse een camper huren? Check dan eerst deze tips met camperplaatsen, gidsen en verhuurders.

Portugal is een fijn camperland. Het klimaat is er heerlijk, het wegennet is over het algemeen goed en het verblijf is goedkoop. Reden waarom Portugal, en dan met name de Algarve, populair is bij overwinteraars in eigen camper of caravan. Maar ook in de zomervakantie, met z'n tweetjes of met de kinderen, geniet je tijdens het camperen van veel vrijheid. Reis langs de mooiste bezienswaardigheden en de prachtigste stranden. Verken het hele land vanuit je eigen 'huisje'.

Waar overnachten met de camper?
Met de camper kun je overnachten op een camperplaats of op campings. De voorzieningen op camperplaatsen zijn wisselend. Op de ene plek zijn er geen voorzieningen of alleen stromend water, op andere plaatsen vind je meer luxe zoals electriciteit en sanitair. Een campergids voor onderweg is handig.
Met kleine kinderen is een camping meestal gezelliger: ze maken makkelijker vriendjes en kunnen wat vaker vrij rondstruinen dan op een camperplaats. Heb je een grote camper, dan kunnen sommige campings moeilijk of niet bereikbaar zijn vanwege een te smalle of steile, soms ook onverharde toegangsweg.

Vrij kamperen
In Portugal is vrij kamperen met een camper ook toegestaan, uitgezonderd binnen de bebouwde kom, in een waterwingebied of natuurgebied. Je mag maximaal 48 uur op een plek verblijven. Verder kunnen er op bepaalde plekken uitzonderingen gelden, naar het schijnt met name in de drukkere toeristische gebieden (Algarve).

Campergidsen Portugal

Met de camper door Portugal reisgidsMet de camper door Portugal, de complete route van Noord naar Zuid. Prachtige reisgids (oktober 2017) van Nederlands schrijversechtpaar. Met goed beschreven camperroutes door Noord-Portugal, Midden-Portugal en Zuid-Portugal. Compleet met veel toeristische informatie en plaatsen om te overnachten, camperplaatsen en campings. Een must have als je met de camper naar Portugal gaat. Te bestellen via reisboekwinkel De Zwerver.

Camper reisgids Portugal 2017De Camperreisgids Portugal is een handig en compleet boekje vol praktische tips, camperplaatsen en bezienswaardigheden. Per bestemming in Portugal omschrijft de auteur de 'highlights' en mogelijkheden tot overnachten op een camperplaats of camping in de directe omgeving. Verder tips over de route naar Portugal, het Portugese tolsysteem en veel meer. Auteur Rob Smits heeft zelf ruim 20 jaar camperervaring. De Camperreisgids Portugal, editie 2017, is voor € 19,95 (ex. verzendkosten) te bestellen op www.camperreisgids.nl of via reisboekwinkel De Zwerver.

Camper huren

Camper huren in Portugal via Rikisja TravelCamper in Portugal huren via Riksja Travel
Een huis op wielen geeft je ultieme vrijheid. Leuk met het gezin, met z'n tweetjes of met vrienden. Riksja Travel verhuurt 2 types camper: de retro bus (max. 4 personen) of de moderne camper (max. 5 personen, met warme douche en toilet). Vanaf Lissabon.

Huurcamper in PortugalCamper huren bij WorldWide Campers
Vlieg naar Portugal en huur ter plaatse een camper, bijvoorbeeld via het Nederlandse bedrijf WorldWide Campers. Je kunt de kampeerauto afhalen in Faro, Lissabon of Porto.

Vintage camper huren in PortugalCamper Tales - huur een vintage camper
Verken Portugal in stijl met een vintage camper van Camper Tales. De busjes zijn compleet ingericht en uit te rusten met leuke extra's, zoals een surfplank, fietsenrek met fietsen en barbeque. Gevestigd in Lissabon, Nederlands sprekende verhuurders.

Camperplaatsen en -campings Portugal

Camper- en caravan-camping TapadinhoCamper- en carvanpark Tapadinho, Vila Nova de Oliveirinha.
Kleine, rustieke, hondvriendelijke camping in landelijk Midden-Portugal. Goed bereikbaar vooor campers en caravans. Geniet van rust, wandelen en de natuur. Gratis WIFI. Nederlandse eigenaren.

Campings PortugalMeer campings Portugal (Gastvrij Portugal) →
Check vooraf de voorzieningen en mogelijkheden. Niet alle campings zijn makkelijk toegankelijk voor (grote) campers.

Georganiseerde kampeerreizen Portugal

ACSI: kampeerreizen in een groep
Gezellig en handig samen reizen, maar toch in alle vrijheid. Maak een rondreis in uw eigen camper of caravan samen met ACSI kampeerreizen. Het aanbod in Portugal:

  • Kampeerreis Costa Verde (rondreis, 42 dagen). Een Grand Tour door Portugal en Spanje, via Noordwest-Spanje, de Portugese kust van Porto naar de Algarve en weer omhoog door het binnenland van Spanje. Met excursies en veel mooie bezienswaardigheden.


Handige info? Deel deze pagina op Facebook! Dank je wel :-)