Alentejo, typisch stadje Monsaraz in het landschapLandschap van de Alentejo in de lenteCabo Sardão aan de kust van de Alentejo
 

Alentejo - Portugal: een rijke regio met tradities én ambities

Door verschillende reisjournalisten wordt de Alentejo al het Toscane van Portugal genoemd. Historisch erfgoed, een bijzonder mooie kustlijn van 100 kilometer, eindeloze akkers met eeuwenoude kurkbomen en wijnvelden. Maar ook een culinaire rijkdom waar menig land in Zuid-Europa jaloers op is. Plan eens een vakantie naar het gastvrije en rustige Alentejo. Deze grootste regio van het land is nu nog één van Portugal’s best bewaarde geheimen.

Vakantie boeken naar Alentejo, Portugal?
Bekijk vliegvakanties, rondreizen & accommodaties

Op deze pagina:

 

Souvenirwinkel in Monsaraz, AlentejoSouvenirwinkel in Monsaraz

 

Vakantie in de Alentejo, voor elk wat wils

De Alentejo heeft haar naam te danken aan de landelijke ligging in het zuiden, waar de rivier de Taag doorheen slingert. "Além do Tejo" betekent in het Portugees "over de Taag". Het dunbevolkte Alentejo heeft meerdere bijnamen zoals "het paradijs voor fijnproevers" en "de graanschuur van Portugal".

Graanveld in de AlentejoUitgestrekt graanveld van de Alentejo

 

Rustzoekers, fijnproevers, sportievelingen, cultuurliefhebbers, natuurfanaten, outdoorvrienden of strandfans; iedereen krijgt in de Alentejo een 100%-verrassingsgarantie. De uitgestrekte landerijen worden met regelmaat afgewisseld door witgekalkte dorpen en een ongerepte natuur waar interessante historie niet ontbreekt. Kortom, dit is een portie reisinspiratie over de Alentejo voor elke Portugalliefhebber!

Top 3 aanbieders accommodaties & vakanties Alentejo:
&Olives Style in Travel Gastvrij Portugal

Glooiend landschap van de Alentejo met kurkeikenGlooiend landschap van de Alentejo met kurkeiken

 

Bezienswaardigheden Alentejo: de mooiste stadjes

Évora

Évora, de hoofdstad van de Alentejo, ligt in het centrale binnenland. Deze meest bezochte plaats van de regio biedt een fijne combinatie van prachtige overblijfselen uit de Romeinse tijd, uitstekende restaurants en een gezellige sfeer. Ook is er een belangrijke universiteit gevestigd. De vermelding op de Werelderfgoedlijst van UNESCO (sinds 1986) geeft aan dat er ongelofelijk veel te ontdekken valt. Toch is Évora niet enorm groot en kun je alles goed te voet afleggen.

Praça do Giraldo in ÉvoraPraça do Giraldo in Évora

 

Het levendige Praça do Giraldo is een leuke plek voor een kop koffie. De locatie is vernoemd naar Geraldo Geraldes, bekend als Fearless Geraldo. Dankzij deze moedige legende lukt het Koning Afonso Henriques om belangrijke dorpen in de Alentejo opnieuw te veroveren.

, de enorme kathedraal in Évora, ligt op het hoogste punt van de stad en is de grootste kathedraal van Portugal.

Wie de reis naar de Alentejo helemaal onvergetelijk wil maken, neemt een kijkje in de Capela dos Ossos. In deze kapel maken ze gebruik van heel huiveringwekkend 'materiaal' voor de aankleding, namelijk de resten van menselijke botten en schedels.

De romeinse tempel van ÉvoraDe romeinse tempel van Évora

 

De acropolis, de Romeinse tempel, is de meest bekende plek in Évora die je zeker niet kunt missen. Sla tenslotte ook het 18 kilometer lange Romeinse aquaduct niet over.

Logeertip: Pousada Convento de Évora, naast de Romeinse tempel in het centrum van de stad.

 

Reisinspiratie: authentiek genieten in de Alentejo

Quinta das Lavendas met &Olives in Alentejo

 

Wil je ultiem genieten van de Alentejo, bekijk dan het prachtige reizenaanbod van &Olives. Bij deze specialist in mediterrane reizen vind je bijzondere logeeradresjes, mooie rondreizen en fijne fly drives door Alentejo.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondreis langs luxe pousadas?   

Verblijf je liever op één plek tijdens je vakantie, bekijk dan zeker deze fly drives met authentieke adresjes in de Alentejo. Je boekt inclusief vliegtickets en een huurauto.

Bekijk alle vakanties in Alentejo bij &Olives


Évoramonte

Op ongeveer 30 kilometer van de stad Évora ligt het imposante kasteel van Évoramonte in het gebergte van de Serra de Ossa. Zowel qua ligging als qua historisch belang is Évoramonte geen gewoon dorp in de Alentejo. Vroeger werd deze plek veroverd door de Moren. Vanuit daar ontwikkelde het pittoreske stadje zich tot belangrijke locatie op geografisch en militair gebied.

ÉvoramonteÉvoramonte

 

Tegenwoordig kun je prachtig rondwandelen in het Middeleeuwse deel met het kasteel en een weids uitzicht over de uitgestrekte velden. Ook is de beschermingsmuur te bezichtigen, die lang geleden werd gebouwd om de veiligheid van de inwoners te vergroten.

 

Montemor-o-Novo

Ten westen van Évora ligt de leuke weg naar Montemor-o-Novo. Bij aankomst in het schilderachtige dorpje kun je via de Porta da Vila binnen de stadsmuur treden. Wandel vervolgens richting de ruïnes van het middeleeuws kasteel.

Je komt uit bij de klokkentoren, Torre do Relógio, en ziet hier exact hetzelïde als de Moren honderden jaar terug. Dat is toch een magisch idee? Voor een fantastisch uitzicht kun je de top beklimmen.

Torre do Relógio in Montemor-o-NovoTorre do Relógio in Montemor-o-Novo

 

Op deze plek is flink gestreden voor de vrijheid van het huidige Portugal. Maar het is ook de locatie waar Vasco da Gama zijn reis naar India definitief vormgaf. In Montemor-o-Novo staan nog steeds prachtige 17e-eeuwse herenhuizen en kun je een kijkje nemen bij verschillende kerken.

Logeertip: Hotel Rural da Ameira net buiten het stadje.

 

Alandroal, Terena en Juromenha

Alandroal is een stadje voor iedereen die rust en historie kan waarderen. Ooit stond in dit provinciestadje een kasteel. Nu zijn daar alleen nog de mooie kasteelmuren van over, waarbinnen ook de kerk Igreja Matriz staat.

In het nabij gelegen Terena, ook wel het bloemendorp genoemd, is het een fleurige boel. In de smalle straatjes die aan de voet van de kasteelmuur liggen, staan op vele plaatsen vrolijke bloembakken.

Kleurrijk stadje Terena in de AlentejoKleurrijk stadje Terena in de Alentejo

 

Nog meer richting de grens ligt Juromenha aan de rivier de Guadiana. Vanaf het oude fort en het kasteel uit de 12e eeuw kijk je uit over het water. Kijk of het bootje vaart, dat brengt je even naar Spanje aan de overkant.

 

Pavia

Zoals zoveel dorpjes in de Alentejo, valt ook Pavia in de categorie klein & fijn. Maar in dit marmeren dorp ten noorden van Évora, is een kapel met een hele aparte vorm te zien. Deze dolmenkapel staat midden op het plein, verkeert nog in zeer goede staat en vormt de trekpleister in een verder zeer rustig plaatsje.

De dolmenkapel van PaviaDe dolmenkapel van Pavia

 

Als je van de achterkant aan komt wandelen, lijkt de Capela de São Dinis op een grote rots. Maar aan de voorkant zie je de ingang van het bouwwerk, dat in het verre verleden dienst deed als grafkamer.

Liefhebbers kunnen plaatsnemen op het terras er vlak naast om zo de kapel in alle rust te bewonderen. En ondanks het bescheiden formaat van Pavia, zijn er vlakbij nog een drietal Portugese kerken te vinden.

 

Arraiolos

Tussen Évora en Pavia ligt nog een goed bewaard geheim van de Alentejo. Het vriendelijke dorpje Arraiolos bezit een prachtig Middeleeuws kasteel dat door de 6e koning van Portugal, Dom Dinis, gebouwd is. Dit kasteel staat bekend als een van de mooiste exemplaren van het land, omdat het een van de weinige ronde kastelen ter wereld is. Bovendien ligt het op de top van de São Pedro-heuvel op een hoogte van zo’n 410 meter.

Het ronde kasteel van ArraiolosHet ronde kasteel van Arraiolos

 

Niet alleen de buitenkant van het kasteel zal indruk maken. Binnen bevindt zich de Igreja Matriz do Salvador, een kerk die beschilderd is met voornamelijk fresco's.

Het stadje ArraiolosHet stadje Arraiolos

 

Al wandelend door het prettige voetgangersdeel van Arraiolos kom je ongetwijfeld ook geborduurde tapijten tegen. Ze worden hier al sinds de 12e eeuw handmatig gemaakt en dit sterk staaltje vakmanschap is bekend tot in alle uithoeken van de wereld. Met trots dragen ze de naam Arraiolos-kleden.

Logeertip: Pousada Convento de Arroiolos, historisch hotel in een 16e-eeuws klooster.

 

Top 3 aanbieders vakanties Alentejo:
&Olives Style in Travel Gastvrij Portugal

Monsaraz

Op naar Monsaraz, een van de mooiste plaatsjes in het zuidelijke deel van de Alentejo. Stel je een steile heuvel voor van 300 meter hoog, te midden van de immense vlaktes waar schapen, koeien en zwarte varkens grazen. Op de top staat een ommuurd kasteel en aan de voet liggen tal van smalle steegjes. Hierin zijn kleine huisjes gebouwd met gekleurde kozijnen en gietijzeren balkons.

Monsaraz in de AlentejoMonsaraz in de Alentejo

 

Zowel voor de Moren als de Romeinen was Monsaraz een belangrijke locatie vanwege de gunstige ligging. Vergeet de tijd als je door het oude centrum wandelt om te eindigen bij het kasteel voor een spectaculair uitzicht. Het bijzondere bouwwerk wordt ook wel de bewaker van de vlakte van de Alentejo genoemd.

 

Estremoz

Ook niet ver van de Spaanse grens is het gemoedelijke stadje Estremoz te vinden. Een leuke stop als je zin hebt om een dagdeel door smalle straatjes te struinen, aan te schuiven in een van de vele restaurantjes, goede wijnen te drinken en volop cultuur te snuiven.

In Estremoz zet je een stap terug in de tijd, naar de periode waarin Portugal werd geregeerd door machtige koningen. Het 13e-eeuwse kasteel met de hoge toren van de drie kronen is de belangrijkste bezienswaardigheid.

Estremoz in de AlentejoEstremoz in de Alentejo

 

In de nabije omgeving van Estremoz wordt al sinds jaren en dag kwalitatieve marmer gewonnen. Dit bijzondere gesteente uit de Alentejo is wereldwijd zeer gewild.

Logeertip: Pousada Castelo de Estremoz, gevestigd in een 13e-eeuws kasteel in het centrum van het stadje.

 

Pousadas: traditioneel overnachten in de Alentejo

De pousada van Évora

 

De Portugese pousadas zijn charmante, luxe hotels. Ze zijn ondergebracht in kastelen en kloosters, of gevestigd op plaatsen 'van grote schoonheid'. Deze authentieke hotels horen echt bij de cultuur en tradities van Portugal.

Ook in de regio Alentejo vind je een aantal heerlijke pousada hotels. Wil je in traditie de regio ontdekken, maak dan eens een rondreis langs luxe pousadas in de Alentejo.

Maar je kunt natuurlijk ook zelf je rondreis uitstippelen...

Bekijk alle pousadas in de Alentejo


Elvas

Elvas is de enige stervormige vestingstad in de Alentejo. Sterker nog, behalve in Elvas, tref je bijna nergens in Europa zo’n indrukwekkende vesting die nog in zeer goede staat verkeert.

Elvas ligt op gelijke hoogte als de Spaanse stad Badajoz, maar dan uiteraard op Portugees grondgebied. Het gerestaureerde fort van Elvas met de naam Forte da Graça heeft een unieke ligging. Het is gesitueerd op maar liefst 1.000 meter boven het stadje met daaromheen de dubbele stervormige muren. De gouveneur uit die tijd wist al hoe hij goed voor zichzelf moest zorgen en liet zijn statige residentie op de top bouwen.

Het stervormige fort van ElvasHet stervormige fort van Elvas

 

Het fort is toegankelijk voor bezoekers. En eenmaal boven kun je het gigantische Romeinse Aqueduto da Amoreira bewonderen dat net buiten Elvas ligt. Nog een leuk weetje: Elvas is de warmste stad van Portugal.

 

Portalegre

Als regiostadje in de Alentejo Alto (het noordelijke deel van de regio) heeft ook Portalegre veel leuks te bieden met een kathedraal, oude stadsmuren, mooie architectuur, een voormalig klooster en zelfs een levendig centrum met goede restaurantjes. Alles ligt op loopafstand en dat maakt Portalegre een aangename stop die wordt omringd door het schitterende natuurpark Serra de São Mamede.

PortalegrePortalegre

 

Marvão

Piepklein, traditioneel, compleet ommuurd en erg sfeervol. Dat is Marvão, waar je aan de westkant van het dorp een kasteel op de bergtop ziet staan. Dit prachtige slot is gebouwd op een granieten klif.

Het adelaarsnest, zoals Marvão ook wel wordt genoemd, is toepasselijk gekozen vanwege de ligging op ruim 800 meter hoogte. Dankzij de steile hellingen aan weerszijden van het kasteel, was het in het verleden een zeer geschikte strategische verdedigingslocatie.

MarvãoMarvão

 

De stevige vestingmuren met een aantal stadspoorten zijn ook van graniet en lopen feilloos over in de omliggende rotsen van de heuvels. Lopen over deze kasteelmuren is een bijzondere ervaring die je tot aan de toren brengt.

Restaurant- en overnachtingstip Marvão: bij de pousada in het dorp kun je lekker eten én overnachten met een onvergetelijk uitzicht.

 

Castelo de Vide

In Castelo de Vide spat de charme er vanaf. Tegen de groene hellingen van de Serra de São Mamede ligt de ommuurde plaats. De Joodse aanwezigheid in de Alentejo uit de 15e eeuw is hier goed bewaard gebleven.

Tijdens een wandeling door de historische Joodse buurt Judiaria is het vooral de gotische architectuur die een herinnering vormt aan die tijd. In de Fonte da Vila, de fontein op het centrale pleintje, kun je puur mineraalwater drinken dat allerlei gezondheidsvoordelen zou hebben.

Castelo de VideCastelo de Vide

 

Op het hoogste punt van toenmalig 'Vide' liet Koning Dom Dinis in 1310 een kasteel bouwen. Later zijn er witgekalkte huisjes met rode daken kriskras om de vesting heen gedrapeerd. Is het helder weer, dan bestaat de kans om vanaf het hoogstgelegen deel van de stad op Marvão uit te kijken. En zelfs op Spanje! Vanaf de verdedigingsmuren heb je ook een geweldig uitzicht over de donjon en het oude stadsdeel van dit ongerepte grensstadje.

Nog zin in wat beweging? Wandel dan de heuvel op naar de Capela de Nossa Senhora da Penha, die tegenover Castelo de Vide ligt. Dit biedt weer een andere beleving op het typische landschap van de Alentejo.

 

Bijzonder overnachten in de Alentejo

Uniek logeeradres in de Alentejo

 

Op zoek naar een anders-dan-anders logeeradres in de Alentejo? Op Gastvrij Portugal vind je dat authentieke Portugese vakantiehuis, die camping onder de olijfbomen, hippe glamping, bijzondere B&B, weelderige hotelkamer of luxe pousada. Dat levert een mooie verzameling logeeradresjes op, ook in de Portugese Alentejo. 

Met vooral unieke en kleinschalige accommodaties van Nederlandse en Belgische eigenaren. Bij hen boek je direct (dus vaak voordeliger) én in je eigen taal.

Bekijk bijzondere logeeradresjes in de Alentejo


Beja

In het zuidelijke deel van de Alentejo ligt nog een redelijke grote stad. Het gezellige Beja heeft een rijke geschiedenis die goed bewaard is gebleven.

Wie geen genoeg kan krijgen van de prachtige tegels waar veel gevels in de binnenstad mee versierd zijn, mag het Convento de Nossa Senhora de Conceiçao niet missen. In dit klooster zijn enorm veel handgemaakte tegeltjes te bewonderen.

BejaBeja

 

Ook de statige Torre de Menagem, dat onderdeel is van het Castelo de Beja, is een bekende bezienswaardigheid. De toren is nog altijd open voor publiek, dus grijp je kans voor een magnifiek uitzicht over de omgeving van Beja.

Logeertip: Pousada de Beja, uniek overnachten in een oud Franciscaans klooster midden in de stad.

 

Serpa

Serpa is ook gelegen in de buurt van Beja. Niet ver van de rivieroevers ligt het traditionele stadje dat ook in handen is geweest van de Moren en de Romeinen. Deze invloeden zijn tot op de dag van vandaag voelbaar als je door de geplaveide straatjes wandelt.

SerpaSerpa

 

Er zijn nog twee toegangspoorten tot de stad in tact, de andere drie hebben het niet gered. Een ander uniek historisch bouwwerk in Serpa is het gigantische aquaduct.

 

Moura

In Moura, een ander vredig Alentejaans dorpje aan de grens, krijgt de bezoeker een goed beeld van vervlogen tijden. Het kasteel is door de Moren gebouwd maar werd later door de Portugese Koning herbouwd. Ook de twee kerken zijn elegante gebouwen die het leuke vestingsstadje rijk is.

MouraMoura

 

Moura staat bekend als wellness-bestemming, vanwege het heilzame water dat uit gezonde mineralen bestaat.

 

São Pedro do Corval

De Alentejo staat ook bekend om de kleurrijke tegels en schitterend aardewerk. Wie op zoek is naar een passend, kwalitatief souvenir waar je ook echt wat aan hebt, kan zijn hart ophalen in São Pedro do Corval (ook wel kortweg Corval genoemd). Dit lieflijke dorpje barst van de beste pottenbakkers van het land.

Traditioneel aardewerk uit CorvalTraditioneel aardewerk uit Corval

 

Je kunt hier met eigen ogen zien hoe het aardewerk met de hand wordt vervaardigd op een draaischijf bij de olarias. De verschillende ateliers zijn werkplaats en winkel in één. Dat maakt die ovenschaal of soepkom wel extra bijzonder!

 

Vakantie boeken naar Alentejo, Portugal?
Bekijk vliegvakanties, rondreizen & accommodaties

De kust van de Alentejo

De enorme kustlijn van de Alentejo is verrassend anders dan andere kuststroken van Portugal. Dit deel van de Alentejo vormt een flink contrast met het binnenland en is the place to be als je het ene idyllische droomstrand na het andere wilt ontdekken. Hier zie je hoe krachtig de natuur is en welke mooie natuurverschijnselen dat oplevert.

Strand bij Porto CovoIdyllisch strandje bij Porto Covo

 

Een groot deel van de kust is onderdeel van het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina, een heerlijke natuurbestemming.

Zambujeira do Mar behoort tot een van de leukste kustplaatsjes van de Alentejo. Vanaf het dorpje dat op een klif ligt, kijk je neer op een adembenemend mooi strand. Echt druk wordt het nooit, er hangt altijd een gemoedelijke sfeer en de zonsondergangen zijn hier magisch.

Net ten noorden van dit heerlijke oord vinden we de ruige kliffen van Cabo Sardão. Vanaf Zambujeira kun je zelfs te voet via een visserspad. De woeste zee slaat hier tegen de rotsen en af en toe vliegen er ooievaars rond die op zoek zijn naar eten voor hun jonkies.

Cabo SardãoCabo Sardão

 

Aan de prachtige monding van de Rio Mira ligt Vila Nova de Milfontes. Het voormalig vissersdorpje is uitgegroeid tot een charmante badplaats die erg geliefd is bij de Portugese bevolking. Gelukkig heeft het zijn authenticiteit behouden en biedt het volop watersportmogelijkheden.

Vila Nova de Milfontes aan de monding van de rivier de MiraVila Nova de Milfontes aan de monding van de Rio Mira

 

Restauranttip: Tasca do Celso. In dit sfeervolle blauw-witte huisje kun je volgens de locals geweldige vis eten. Ook over de andere gerechten niks dan lof.

Wie in Porto Covo arriveert, is op slag verliefd. Het is een typisch traditioneel kustdorpje met Praça do Marques de Pombal als middelpunt van het oude centrum.

Praça do Marques de Pombal in Porto CovoPraça do Marques de Pombal in Porto Covo

 

Vanaf de haven vertrekken er boten voor een tochtje naar en rond het nabijgelegen Ilha do Pessegueiro. Je kunt op dit eiland zowel een 15e-eeuws fort als Romeinse ruïnes bekijken.

Uitzicht op Ilha do PessegueiroUitzicht op Ilha do Pessegueiro

 

Sines is een grotere plaats met een leuk historisch centrum. De boulevard Avenida Marginal is een levendige plek waar jong en oud zich de hele dag door vermaken. Het schone Praia Vasco da Gama stadsstrand is genoemd naar de bekende ontdekkingsreiziger die in Sines is geboren.

Het leuke stadje had zelfs een eigen kasteel in de Middeleeuwen. Nu staan alleen de resten van Castelo de Sines nog overeind.

Castelo de SinesCastelo de Sines

 

Iets ten zuiden van Sines ligt nog een strand dat vaak in de reisgidsen staat: Praia do Espingardeiro. Om dit pareltje te bereiken, moet je langs een aantal rotsen naar beneden. Check vooraf wel het getij want je kunt er alleen naartoe bij eb.

Verder noordwaarts ligt de lagune Lagoa de Santo André. Een beschermd natuurgebied aan de kust waar het heerlijk wandelen of kanoën is.

Vissersboten in Lagoa de Santo AndréVissersboten in Lagoa de Santo André

 

Ga je liever voor een stranddagje, leg dan je handdoek neer op het nabij gelegen zandstrand van Praia Monte Velho of Praia da Fonte do Cortiço.

In het uiterste noorden van de kuststrook van de Alentejo ligt Comporta, een hip en een tikkie chique kustdorpje in een schitterende omgeving. Het ligt vlak bij Lissabon en trekt veel kitesurfers maar ook strandliefhebbers dankzij de smetteloze, fijne zandstranden.

Strand bij ComportaUitgestrekt strand bij Comporta

 

Tip: ben je hier in de buurt, bezoek dan zeker ook het fotogenieke, beschermde visssershaventje van Carrasqueira.

Vissershaventje van CarrasqueiraHet authentieke vissershaventje van Carrasqueira

 

Reisinspiratie-TIP: wil je de westkust van de Alentejo en Algarve uitgebreid gaan verkennen, dan is deze 8-daagse rondreis langs de Costa Vicentina met &Olives een aanrader.

 

Bijzondere bezienswaardigheden: megalitische monumenten

De grote collectie megalitische monumenten die de Alentejo rijk is, geven absoluut een extra dimensie aan je vakantie. Deze natuurverschijnselen vind je vooral rondom Évora en dat is te verklaren door de samenkomst van drie rivieren in dit gebied, de Taag, de Sado en Guadiana. Hier komt de geschiedenis die duizenden jaren teruggaat, helemaal tot leven.

Routebord naar Antas in de Alentejo

 

Een van de oudste en grootste megalithische steencirkel van Europa ligt net ten oosten van Évora. Cromeleque dos Almendres telt maar liefst 95 granieten stenen die in een dubbele circel over een helling verspreid staan. Deze bezienswaardigheid is goed bereikbaar via een onverharde weg vanaf het plaatsje Nossa Senhora de Guadalupe en wordt omringd door eeuwenoude bomen.

Stenencirkel Cromeleque dos AlmendresStenencirkel Cromeleque dos Almendres

 

Tip: blijf hier totdat de zon ondergaat. De combinatie van de kleuren, de rust, de aanwezigheid van de stenen maakt het een unieke ervaring.

Even verderop staat een indrukwekkende menhir van bijna 4 meter hoog. De langwerpige steen is in de prehistorie voorzien van een sculptuur.

Ook bij het dorpje Valverde vind je een bijzonder monument uit de oudheid. Namelijk het enorme hunnebed van Anta Grande do Zambujeiro. Deze dolmen is een graf geweest waar stenen en zand opgelegd zijn. Lang geleden stond er een brede menhir voor de ingang, nu ligt deze op de grond voor het historische bouwwerk.

Cromeleque do XerezCromeleque do Xerez

 

Nog meer spectaculaire megalieten staan er in Telheiro, vlakbij Monsaraz. De steencirkels van Cromeleque do Xerez vormen een indrukwekkend complex van 50 menhirs die in een vierkante circel staan. De statige Menir do Outeiro van ruim 5 meter hoog ligt aan de noordkant van het dorpje.

Wie het gebied rondom Marvão bezoekt, kan naar de antas (hunnebedden) rijden in de omgeving via een speciale autoroute. Een tocht van 30 kilometer verbindt deze monumenten met elkaar.

Dolmenkapel van São BrissosDolmenkapel van São Brissos

 

Ook zijn er nog Romeinse opgravingen te bekijken in Ammaia. En bij Montemor-o-Novo in de buurt ligt een dolmenkapel van São Brissos. De witgekalkte kapel is gebouwd rond de dolmen.

 

Top 3 aanbieders accommodaties & vakanties Alentejo:
&Olives Style in Travel Gastvrij Portugal

De natuur van de Alentejo

In een regio die een derde van de oppervlakte van Portugal inneemt en waar maar 7 procent van de bevolking woont, is genoeg ruimte voor ongerepte en afwisselende natuur. Een walhalla voor iedereen die houdt van stille en ruige landschappen. Bij alle reservaten staat duurzaamheid hoog in het vaandel en worden zeldzame planten en dieren goed beschermd.

Wandelen en fietsen in de Alentejo

Er zijn meerdere mogelijkheden om de intense natuurpracht in de Alentejo te beleven. Te voet bijvoorbeeld waarbij je dankzij het lage tempo echt de tijd hebt om de natuur in je op te nemen. Zowel de Alto Alentejo (het noorden) als de Baixo Alentejo (het zuiden) kennen veel goed gemarkeerde wandelingen. In totaal ligt er in de hele Alentejo 1.000 kilometer aan wandelpaden.

Wandelen in de Alentejo tussen de kurkeikenWandelen in de Alentejo tussen de kurkeiken

 

Neem de Rota Vicentina wandelroute door het westen van de Alentejo. Dit lange traject van ruim 300 kilometer bestaat uit 2 delen die goed met elkaar te combineren zijn.

Langs de kust loopt de Trilho dos Pescadores, de vissersroute die langs duinen, indrukwekkende kliffen en verlaten stranden gaat. Door het binnenland gaat de Caminho Histórico via bossen, valleien en afgelegen dorpjes. Dit traject heeft het Europees label The Leading Quality Trail in de wacht gesleept.

Wandelen over de Rota Vicentina, de kustrouteWandelen over de Rota Vicentina, de kustroute of Trilho dos Pescadores

 

Wil je gaan fietsen door de Alentejo? Zorg dan voor getrainde kuitspieren en een goede conditie. En wees voorbereid op steile bergweggetjes, scherpe bochten en her en der wat kuilen in de weg.

Besluit je nog steeds de fiets te pakken, dan is de EuroVelo 1 trail, ook bekend als de Atlantic Coast Route, een absolute aanrader. Je passeert oude vissersdorpjes en smalle kustpaden. Of zoek een andere leuke fietsroute uit, er liggen er genoeg.

Ook het piepkleine dorpje Monte Juntos is een prachtig startpunt voor fiets- en wandelroutes door de Alentejo.

 

Natuurgebieden in de Alentejo

Een prachtplek qua natuur is de Serra de São Mamede. Als je een bezoek brengt aan de authentieke stadjes in het noordoosten van de Alentejo, kom je daar vanzelf doorheen. Het landschap is daar hoog in plaats van vlak en groen in plaats van dor. In de winter kan er zelfs sneeuw vallen!

Uitzicht over de Serra de São MamedeUitzicht over de Serra de São Mamede

 

Wat verder zuidwaarts ligt Parque Natural do Vale do Guadiana. Het is een groot natuurpark langs de grensrivier de Guadiana. Rond de leuke dorpen Serpa en Mértola is van alles te doen. Vanuit Mértola vertrekken boottochten naar het stadje Vila Real de Santo António in de Algarve en lopen er mooie wandelroutes.

Parque Natural do Vale do Guadiana en de historische brug bij AjudaParque Natural do Vale do Guadiana en de historische brug bij Ajuda

 

Vogelliefhebbers komen in de Vale do Guadiana veel (bedreigde) vogels tegen, zoals de zwarte ooienvaar en de havikarend.

Bij het spectaculaire Alqueva-meer komen al je zintuigen volop tot leven. Het is het grootste stuwmeer van Europa aangelegd in de Guadiana-rivier. Een unieke plek om met een boot te varen of te waterskiën, te kajakken of te suppen. Rondom het Alqueva-meer liggen ook mooie wandelroutes.

Het Alqueva meerHet Alqueva meer, ook wel Grande Lago (het Grote Meer) genoemd

 

Wie wil blijven slapen kan informeren bij de woonboten op het meer die worden verhuurd.

Het meer speelt ook een belangrijke rol in de productie van wijn van het wijnhuis Ervideira. Ze laten elk jaar 600 flessen wijn rijpen op de bodem van het meer en die worden er na 8 maanden op een feestelijke manier weer uitgehaald.

Omdat de Alentejo zo dunbevolkt is, komt er heel weinig luchtverontreiniging en vals licht voor. Dat op zich is al een groot pluspunt. Maar het zorgt ook voor een bijzonder natuurverschijnsel waar iedereen die de Alentejo bezoekt van onder de indruk zal zijn. Namelijk de schilderachtige sterren die aan de hemel staan te pronken zodra de avond valt.

Indrukwekkende sterrenhemel boven MonsarazIndrukwekkende sterrenhemel boven Monsaraz

 

UNESCO heeft de Alentejo zelfs uitgeroepen heeft tot Starlight Tourism Destination. Laat je betoveren tijdens de donkere nachten en geniet gegarandeerd 250 nachten van de oneindige sterrenhemel.

 

Vakantie boeken naar Alentejo, Portugal?
Bekijk vliegvakanties, rondreizen & accommodaties

Culinair: streekgerechten en de wijnen van de Alentejo

De keuken van de Alentejo is zo uitgebreid dat je een hele vakantie al kunt besteden aan het proeven van alle lokale lekkernijen. Volgens kenners mag de Alentejo zich zelfs rekenen tot een van de meest onbekende culinaire topbestemmingen. Dat belooft wat!

Wat de verrassende en smaakvolle gerechten vooral kenmerkt, is het gebruik van verse, lokale ingrediënten uit het seizoen.

Ook in de keuken zijn de inwoners uit de Alentejo de eeuwenoude tradities niet uit het oog verloren. Integendeel. Veel recepten zijn doorgegeven van generatie op generatie en een enkele keer in een modern jasje gestoken.

Brood bakken op traditionele wijze in de AlentejoBrood bakken op traditionele wijze in de Alentejo

 

Wijn uit de Alentejo

Voordat we bij het heerlijke eten uit de regio aankomen, eerst de wijn. Want in Portugal gaat goed eten niet zonder de beste wijn erbij. En laten ze in de Alentejo nou de helft van de nationale wijn produceren. Met recht een interessante wijnbestemming die teruggaat naar de tijd van de Romeinen. Toen werden al de eerste wijngaarden aangelegd.

Wijngaard in de AlentejoWijngaard in de Alentejo

 

De Alentejo-wijn is rijk en fruitig van karakter. De beste manier om kennis te maken met de regionale wijnen is de Rota dos Vinhos do Alentejo (Wijnroute van Alentejo) te volgen. Deze route verdeelt de Alentejo in drie delen: de Serra de São Marmede, Historic (vooral verbouwd rond Évora) en de Rio Guadiana en brengt je van adega (wijnhuis) naar adega. 

Bij alle toeristenbureau’s kunnen ze je meer vertellen over een proeverij in de buurt. Bij sommige wijnhuizen kun je zelfs overnachten. Niet alleen een mooie ervaring, ook nog eens heel praktisch als je een glaasje extra wilt drinken. In Évora ligt het hoofdkantoor waar routekaarten verkrijgbaar zijn.

 

Lokale keuken met typische streekgerechten

Voor de beste kennismaking met de gastronomische tradities uit de Alentejo, houd je dit lijstje bij de hand. Of je vraagt de ober wat hij aanbeveelt en laat je verrassen.

Traditionele kazen van de AlentejoTraditionele kazen van de Alentejo

 

In veel restaurantjes kun je ook kiezen voor de prato do dia, een dagschotel die meestal tijdens de lunch (almoço) geserveerd wordt. Zodra je aan tafel zit, komen er vaak petiscos voor de dag. Dat zijn kleine voorgerechtjes zoals brood met pure olijfolie en zout en natuurlijk verse olijven. Soms staat er Queijo Serpa op tafel, een romige schapenkaas met een aanwezige smaak.

Vleesliefhebbers zitten in ieder geval gebakken. Een karakteristiek gerecht is de Assador de Chouriço (een worstgrill). En de chorizoworst wordt ook nog eens spectaculair opgediend. In een passend aardewerk schaaltje schenkt men er alcohol bij een vervolgens gaat de vlam erin.

Assador de ChouriçoAssador de Chouriço

 

Ook een Ensopado de Borrego (stoofpot van jong lamsvlees) vind je op veel menukaarten terug, net als de Presunto de Barrancos, gerookte ham.

De Koning van de Alentejo, het zwarte varken, in het Portugees porco preto, is een gerecht dat het beste smaakt in de Alentejo.  De varkens kunnen daar eikels eten, wat volgens kenners de perfecte smaak geeft aan het vlees.

En dan is er nog Migas, wat gemaakt is van kleine stukjes brood met olijfolie, knoflook en warm water in combinatie met een goed stukje vlees. Of probeer een Carne de Porco à Alentejana, een traditionele schotel met varkensvlees en kokkels.

Carne de Porco à AlentejanaCarne de Porco à Alentejana

 

Hou je van vis? Bestel dan Açorda, een soort broodsoep met knoflook en koriander geserveerd met kabeljauw, gegrilde sardientjes of makreel. Of zoek een van de vele gerecht uit met zeevruchten. In de Alentejo eet je overal heerlijke dagverse vis.

In elk plaatsje waar je komt is er wel een pastelaria te vinden voor een zoet tussendoortje. Naar een Sericaia hoef je nooit echt lang te zoeken in de Alentejo, maar officieel komt het ei-custard taartje met gekonfijte pruimen en kaneel uit Elvas. Of probeer de Pão de Rala, een amandeltaart gemaakt met eigeel en citroenschil.

Sericaia, traditioneel taartje van de AlentejoSericaia, traditioneel taartje van de Alentejo

 

Aan het einde van de maaltijd gaat bijna geen enkele Portugees naar huis zonder een sobremesa te eten. Toetjes zijn er in allerlei soorten en maten.

Het verhaal gaat dat de nonnen ooit begonnen zijn met het bereiden van Doces Conventuais ofwel kloosterlekkernijen die tot op de dag van vandaag verkrijgbaar zijn.

Ook de klassieke grootmoederspudding, de Pudim Caseiro da Avó, is een heerlijke afsluiter van eieren, melk en caramel. Of wat dacht je van een traditioneel Portugese Arroz Doce, een toetje van zoete rijst?

Arroz DoceArroz Doce

 

Beste reistijd Alentejo

Wil je op vakantie naar dit buitengewoon interessante deel van Portugal? Vanwege het Mediterraanse klimaat in de Alentejo, is de lente de beste reisperiode. Tijdens de zomermaanden is het meestal niet aan te bevelen vanwege de extreme hitte. En in de winter kan het flink afkoelen.

Kleurrijke lente in de AlentejoKleurrijke lente in de Alentejo

 

De lente in de Alentejo is de mooiste tijd; ontelbaar veel kleurende bloemen in de velden langs de weg en een heerlijke temperatuur van gemiddeld zo'n 23 graden in april. Dus wat je ook gaat ondernemen, wandelen, fietsen of een toer met de auto langs de mooie dorpen en steden, in het voorjaar is de Alentejo een lust voor het oog.

 

Hoe reis je naar de Alentejo?

In het midden van Portugal ligt het vliegveld van Lissabon en in het zuiden dat van Faro. Deze twee vliegvelden liggen het dichtst in de buurt van de Alentejo, dus je hebt de keuze uit twee luchthavens voor jouw vliegtickets. Vanuit beide steden lopen er vele rustige en goede (snel)wegen door de Alentejo.

Rustige weg in de AlentejoRustige weg in de Alentejo

 

Een huurauto is wel aan te raden wanneer je meerdere plekken wilt bezichtigen tijdens je vakantie. Vooral bij het ontdekken van de wat afgelegen natuurgebieden is dat wel noodzakelijk. Vanuit grotere steden zoals Évora en Beja zijn de luchthavens ook met het openbaar vervoer te bereiken. Trek hier wel wat meer tijd voor uit dan met de auto.

 

Vakantie boeken naar Alentejo, Portugal?
Bekijk vliegvakanties, rondreizen & accommodaties

Meer Alentejo

Évora in de Alentejo

Évora. Op cultureel gebied val je in Évora met je neus in de boter: het ommuurde centrum (UNESCO werelderfgoed) herbergt een unieke verzameling bezienswaardigheden. Geniet ook van de levendige en ontspannen sfeer. Lees meer over Évora

Beja in de Alentejo

Beja.  In de Alentejo zijn de stadjes dun gezaaid. Het vriendelijke Beja is een van de weinige grotere plaatsen tussen de bergen en de zee. Tijdens een bezoek tref je een mooie mix van historie en gezelligheid.  Lees meer over Beja

Het fort van Juromenha - Alandroal in de Alentejo

Alandroal lijkt misschien een wat slaperig provinciestadje, maar niets is minder waar. Binnen de gemeente staan maar liefst drie kasteelruïnes, waarvan het fort van Juramenha de indrukwekkendste is. En dat is nog maar het begin van al het moois dat hier te ontdekken valt. Lees meer over Alandroal, Terena en Juromenha

Schilderachtige vestingstad Estremoz, Alentejo, Portugal

Estremoz, schilderachtige vestingstad, nodigt zijn bezoekers uit tot een kijkje in de Portugese geschiedenis. Maar er is meer... Geniet ook van gezellige straatjes, de wekelijkse markt en tal van restaurantjes. Lees meer over Estremoz

Elvas, vestingstad in de Alentejo, Portugal

Elvas is een van de best bewaarde, stervormige vestingsteden van Europa. De stad wordt omringd door een dubbele ringmuur. Blikvanger is het onlangs schitterend gerestaureerde Forta da Graça. Lees meer over Elvas

Monsaraz, stadje in de Alentejo, Portugal

Monsaraz. Pittoresk, middeleeuws stadje Monsaraz ligt bovenop een steile heuvel, dicht bij de grens van Spanje. De wit gekalkte huisjes geven het stadje een vriendelijk aanzicht. Slenter door de smalle straatjes, geniet van het uitzicht op het immense Alqueva-meer en bezoek de spectaculaire megalieten. Lees meer over Monsaraz

Noord Portugal, Minho, Ponte de Lima

Stenencirkel Cromeleque dos Almendres. Bij het verschijnsel steencirkel denk je waarschijnlijk aan Stonehenge of Avebury in Engeland. Maar wist je dat in Portugal één van de grootste en oudste steencirkels van Europa te vinden is? Lees meer stenencirkel Cromeleque dos Almendres

Wandelen langs de rivier Guadiana, Alentejo

Wandelen langs de rivier Guadiana. Tijdens een wandeling langs de rivier Guadiana vertellen de oude gebouwen je de geschiedenis van deze voormalige smokkelaarsroute. Lees meer over de rivier Guadiana

Lente in de Alentejo

Lente in de Alentejo. Tijdens de lente laat de Alentejo zich in al haar pracht zien. Overal zie je een uitbundig tapijt van wilde, bloeiende bloemen. Lees meer over de lente in Alentejo

Fascinerende sterrenhemel

De fascinerende sterrenhemel van Alqueva. Laat je fascineren door de sterren en het heelal. Geen betere plek hiervoor dan het gebied rondom het immense stuwmeer van Alqueva in de Alentejo. Want hier ligt de eerste 'Starlight Tourism Destination' van de wereld. Lees meer over de sterren van Alqueva

Vakanties Alentejo

Vakantie boeken naar Alentejo? Maak je keuze. Ik zoek een:

Vakanties Alentejo

Fly drive Alentejo (vliegticket, huurauto & 1 accommodatie)

Fly drive Alentejo met &OlivesBijzondere accommodatie in Alentejo (&Olives). Een uitgebreide selectie kleinschalige en authentieke accommodaties in de Alentejo vind je bij &Olives, specialist in mediterrane reizen. Verken met de bijgeleverde huurauto heerlijk de omgeving.

Meer fly-drive Portugal

 

Rondreizen met Alentejo op de route

Évora in AlentejoPousadarondreis door de Alentejo (8 dagen, &Olives). Ontdek de betovering van de Alentejo tijdens deze fly drive. Met prachtige stadjes, zoals Évora, Arraiolos, Alcácer do Sal, Beja, Marvão en Vila Viçosa. Je overnacht in bijzondere pousadas.

Monsaraz in de AlentejoHet authentieke Portugal in de Alentejo (Style in Travel, 8, 12, of 15 dagen, fly drive). Ontdek de veelzijdige Alentejo en de rust van het plattelandsleven. Je overnacht in authentieke, kleinschalige en landelijk gelegen accommodaties.

Met de auto langs pousadas, luxe hotelsPousadas van Alentejo en Algarve (8 dagen, SNP Natuurreizen). Autorondreis met overnachtingen in karakteristieke pousadas. Je ziet het wijdse binnenland, vestingstadjes en cultuurschatten. Langs de ongerepte westkust kun je fijn wandelen.

Pousada special Midden- en Zuid-PortugalPousadas van Midden & Zuid-Portugal (Style in Travel). Fly drive (8, 10, 12 of 15 dagen) langs pousadas via de route Costa de Lisboa - Alentejo - Algarve. Je overnacht op schitterende locaties in de pousadas van Palmela, Arraiolos, Vila Viçosa, Beja en Estoi.

Rondreis Lissabon, Alentejo, Porto en Costa de LisboaFly drive Hoogtepunten van Portugal (11 dagen, TUI). Deze rondreis start in Lissabon. Daarna maak je kennis met de ongerepte Alentejo, gevolgd door Porto. Tot slot rust je een paar dagen uit aan het strand van Ericeira, Costa de Lisboa.

Marvão in AlentejoPousadarondreis door de Alentejo (10, 12 of 15 dagen, Flextravel). Ontdek de veelzijdigheid van de Alentejo tijdens deze fly drive. Van eindeloze vlakten met kurkbomen tot de prachtige kustlijn. Je overnacht in pousadas.

Rondreizen door AlentejoBouw je eigen Alentejo-rondreis (Riksja Travel). Je eigen rondreis samenstellen. Dat kan middels de 'bouwstenen' van Riksja Travel. Je kunt ze onderling combineren en/of toevoegen aan een bestaande rondreis. Deze minireisjes brengen je naar Alentejo:


  • Glamour in de natuur (3 dagen). Slaap middenin de natuur in een luxe glamping tent direct aan het water. Verken het gebied per kajak.
  • Het platteland van de Alentejo (3 dagen). Je logeert 2 nachten op een boerenhoeve van Nederlandse eigenaren vlakbij Évora. Verken de omgeving met de auto of de fiets. Of laat de gastvrouw jullie rondleiden door de stad. 
  • Kliffenkust Vila Nova de Milfontes (3 dagen). Kom tot rust aan de Costa Vicentina, weg van het massatoerisme. Geniet van steile kliffen en goudgele strandjes, kurkbomen en historische dorpjes.
  • Sterren kijken vanuit je kajak (3 dagen). In de eerste 'Starlight Tourism Destination' van de wereld ga je sterren kijken vanuit je kajak. Zo mooi, bijna surrealistisch. Je overnacht op de boerderij van Luis en Catharina.

Meer rondreis Portugal

Groepsrondreizen die (gedeeltelijk) door Alentejo gaan

Groepsrondreis Parels van PortugalParels van Portugal (via TUI). 10-daagse groepsrondreis langs alle hoogtepunten van Porto tot Lissabon. In de regio Alentejo bezoek je Évora. Verder o.a. bruisend Porto, magisch Sintra, de hoofdstad Lissabon, bijzonder Aveiro en vissersstadje Nazaré.

Meer groepsrondreis Portugal


Natuurvakanties Alentejo

Vogelvakantie AlentejoIndividuele vogelreis Alentejo (8 dagen, SNP Natuurreizen). Ontdek vele vogelsoorten aan de ongerepte westkust van de Alentejo, o.a. in en rondom het natuurreservaat van Lagoa de Santo André. Je gaat 2 dagen op pad met de gastheer, zelf ook verwoed vogelaar.

Meer vogels spotten (Bijzonder Portugal) →

Actieve vakanties Alentejo

Wandelen

Stille kust van de AlentejoWandelen langs de Atlantische kust (8 dagen, SNP Natuurreizen). Wandelen door stil natuurgebied, over intieme stranden, langs baaitjes, duinen en kliffen over het pad Rota Vicentina. Einddoel is het meest zuidwestelijke puntje van Europa: Cabo de São Vicente.


Stille kust van de AlentejoWandelvakantie Alentejo & Centro (9 dagen, SNP Natuurreizen). Wandelrondreis met (huur)auto langs pousadas en karakteristieke hotels. Je reist langs de kurkeiken en historische steden van de Alentejo, door de regio Centro naar het natuurgebied Serra da Estrela en de wijnhellingen van de Douro. Je eindigt in Porto.


Meer wandelvakantie


Fietsen
Fietsvakantie Alentejo met SNPVan vorsten en landhuizen (8 dagen, SNP Natuurreizen). Individuele fietsvakantie langs landhuizen en agriturismos. Fijne tocht door het vredige binnenland van Alentejo. Fiets langs glooiende velden, witte stadjes en geheimzinnige dolmens.


Meer fietsvakantie
Meer actieve vakantie

Creatieve vakanties Alentejo

Accommodaties Alentejo

Monte do Casarão, vakantiehuizen in de AlentejoMonte do Casarão, São Teotónio (via Gastvrij Portugal). Vier vakantiehuizen ver weg van drukte, midden in de schitterende natuur. Op een kwartier rijden zijn er prachtige strandjes aan de ongerepte, ruige Atlantische kust. Nederlandse eigenaren.

Quinta da Alentegria, vakantievilla met cottages en suitesQuinta da Alentegria nabij Alcácer do Sal (via Gastvrij Portugal). Villa op groot terrein met drie cottages en twee suites. Mooie stranden en steden, waaronder Lissabon, binnen 10 minuten tot een uur rijden. Belgische eigenaren.

 

Voor meer overnachten in Alentejo kijk op Gastvrij Portugal:

VakantiehuisVakantiehuizen Alentejo
(ook Nederlandstalige eigenaren)

Bed and breakfastB&B, hotels Alentejo
(ook Nederlandstalige eigenaren)

PousadaPousadas (luxe hotels) in Alentejo
(online reserveren)

CampingCampings Alentejo
(ook Nederlandstalige eigenaren)

GlampingGlampings Alentejo
(luxe ingerichte tenten, veel Nederland sprekende eigenaren)


Natuurhuisje Alentejo  PortugalDuurzaam: Natuurhuisje.nl. Draag tijdens jouw vakantie bij aan het behoud van de natuur: Natuurhuisje.nl plant een boom voor iedere geboekte nacht. Met ook mooie vakantiehuizen in de regio Alentejo. Naar Natuurhuisje.nl

 

Meer hotels, B&B
Meer pousadas
Meer vakantiehuizen

Vliegtickets Faro en Lissabon

VliegtuigVliegticket Faro of Lissabon. De Alentejo is zowel vanuit de Algarve (vliegveld Faro) als vanuit Lissabon makkelijk bereikbaar. Bekijk de 5 tips voor een goedkoop vliegticket naar Faro of Lissabon. Met handige prijsvergelijkers om direct jouw beste ticket te boeken.

Auto huren Alentejo

Auto huren AlentejoDe Alentejo is wijds en uitgestrekt. De wegen zijn er rustig en goed. Heel fijn dus om een auto te hebben tijdens je vakantie. Voor zorgeloos een auto huren in Portugal is Sunny Cars een aanrader. Waarom, dat lees je op de pagina auto huren in Portugal.

Reisgidsen & wegenkaarten

Lezen over Alentejo

National Geographic Reisgids PortugalNational Geographic Reisgids Portugal (2023). Een must-have voor Portugal-liefhebbers, deze reisgids met prachtige foto's en veel reisinfo. De bekende toeristische plekken ontbreken natuurlijk niet. Maar juist de insider-tips, de tips voor 'doe-dingen' (Ervaar...) en de mooie wandel- en autotochten vertellen je waar je moet zijn als je Portugal echt wilt voelen. Meer info & bestellen

Wandelgids AlentejoWandelgids Zuid-Portugal
28 wandelingen door Alentejo en Costa de Lisboa.

Wegenkaart Alentejo

Wegenkaart Alentejo, Zuid-PortugalWegenkaart Alentejo

Meer reisgidsen en kaarten Portugal


Handig artikel? Deel het op Facebook! Dank je wel :-)

Ja, ik wil graag tips.
Stuur mij regelmatig inspiratie over vakantie in Portugal *
Als welkom krijg je het e-boek:
de 12 mooiste bezienswaardigheden in Portugal
12 Mooiste bezienswaardigheden van Portugal
* Gratis inspiratiemail,
verschijnt max 2x per maand.
Wij respecteren jouw privacy.
Laatste vakantienieuws & tips

Met de auto naar Portugal: routes & tips
Bonfim in Porto, een goed bewaard geheim
Street art in Lissabon: de beste hotspots
Costa Verde, groene kust van het noorden
Rondreis per auto, van Porto naar Algarve
Rondreis Algarve: routes & tips
Portugal met kinderen: adresjes & tips
Algarve: mooiste plekken & vakantietips

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Meer reizen & accommodaties bij:
&OlivesStyle in TravelGastvrij PortugalNatuurhuisje.nlRiksja PortugalBooking.comSNP Natuurreizen