Bezoek de pousada in Evora tijdens een fly drive of rondreis


Pousada fly drive of rondreis in Portugal

Pousadas vormen een netwerk door heel Portugal en lenen zich bij uitstek voor een pousada fly drive of rondreis. De charmante, luxe hotels zijn ondergebracht in kastelen en kloosters, of gevestigd op plaatsen 'van grote schoonheid'. Ze horen echt bij de cultuur en tradities van Portugal.

Top 3 aanbieders pousada overnachting, fly drive of rondreis:
Girassol vakanties Flextravel Pestana Hotel Group


Pousada in het kasteel van PalmelaPousada in het kasteel van Palmela, Serra da Arrábida

 
Op deze pagina lees je meer over:

Pousadas boeken


Losse pousada-overnachtingen

Wegwijzer pousada ÓbidosOnline een pousada reserveren (vergelijk aanbod)
Op Gastvrij Portugal vind je alle pousadas in Portugal, te boeken via diverse aanbieders. Tip: stel je persoonlijke rondreis samen.

Pousada in PalmelaPousadas de Portugal: alle pousadas in Portugal
Direct reserveren bij Pousadas de Portugal - Pestana. Tip: bekijk de last minutes, aanbiedingen & arrangementen.


Pousada fly drive of rondreis

Diverse Nederlandse reisorganisaties bieden kant-en-klare rondreizen en fly drive aan langs pousadas in Portugal. Een selectie uit het aanbod.


Budget-TIP: rondreis - fly drive Pousada Specials v.a. € 495 (Girassol vakanties)

Pousadavan Estoi in de AlgarveAltijd al een pousadarondreis willen maken, maar was het te prijzig? Boek dan nu een voordelige pousada fly drive bij Girassol vakanties. Deze Portugal-specialist heeft buiten het hoogseizoen al mogelijkheden vanaf € 495/persoon voor een rondreis van acht dagen.


 
Meer pousada tours

Hoe lang kun je op reis? Zoek een rondreis of fly drive pousadas van:
· 7 of 8 dagen · 9, 10 of 11 dagen · 15 dagen

 

Rondreis of fly drive pousadas - 7 of 8 dagen

Pousada tour GirassolKloosters, paleizen en kastelen (8 dagen, Girassol). Fly-drive rondreis langs pousadas in Midden-Portugal, Alentejo en Costa de Lisboa. Tijdens deze tour overnacht je in de mooiste kloosters, paleizen en kastelen, o.a. in Palmela, Estremoz, Beja, Crato, Óbidos en Queluz. Incl. vliegticket, huurauto, logies, ontbijt.

Pousada in Noord-PortugalPousadarondreis Minho (8 dagen, SNP). Noord-Portugal met (huur)auto. Genieten van de stranden aan de Costa Verde, groene valleien en akkertjes, pittoreske dorpjes, verlaten gehuchtjes en het indrukwekkende natuurgebied Peneda-Gerês. Je kunt deze tour met je eigen auto maken of een huurauto bijboeken.

Traditioneel Portugees gerechtPousada gourmet Noord-Lissabon-Centraal (8 dagen, Isropa). Rondreis fly drive met verblijf in prachtige pousadas. Vier stijlvolle diners zijn inbegrepen. Hoogtepunten van de reis zijn Guimarães, Braga, de Douro-vallei, Coimbra en Lissabon. Een combi van natuur, cultuur en lekker eten.

Pousada tour langs vestingstadjesPortugese vestingstadjes (8 dagen, Girassol). Pousada fly-drive door Noord-Portugal, Alentejo en Midden-Portugal. Tijdens deze reis wisselen vestingstadjes en natuur elkaar af. Met museumstad Évora, vestingstadje Marvão, natuurpark Peneda-Gerês en meer.

Restaurants in Alentejo, ÉvoraPousada gourmet Algarve-Alentejo-Lissabon (8 dagen, Isropa). Rondreis fly drive met verblijf in prachtige pousadas. Vier stijlvolle diners zijn inbegrepen. Hoogtepunten van de reis zijn Lissabon, de Alentejo met Évora en Beja, en de Algarve. Een combi van natuur, cultuur en lekker eten.

Kust van de AlentejoRondreis pousadas Alentejo & Algarve (8 dagen, SNP). Rondreis - autovakantie langs drie pousadas in de zuidelijke Alentejo en Algarve. De reis voert langs vestingstadjes en de eindeloze vlakten van de Alentejo. Je sluit af in Sagres, aan de kust. Geniet ook van de lokale keuken. Met eigen auto of huurauto.

Marvão in AlentejoPousadarondreis door de Alentejo (8 dagen , Isropa). Ontdek de betovering van de Alentejo tijdens deze fly drive. Met prachtige stadjes, zoals Évora, Arraiolos, Alcácer do Sal, Beja, Marvão en Vila Viçosa. Je overnacht in bijzondere pousadas.

Pousada tour Portugese geschiedenisPortugese geschiedenis (8 dagen, Girassol). Fly-drive langs pousadas in Noord- en Midden-Portugal, Costa de Lisboa en Porto. Maak in een relaxt tempo kennis met de Portugese geschiedenis. De dagroutes zijn kort, zodat je onderweg lekker kunt sightseeën. Met verblijf in o.a. Queluz en Porto.

Pousada tour Heden en verledenPortugal, heden en verleden (7 dagen, Girassol). Pousadarondreis Costa de Lisboa, Midden-Portugal en Porto, fly-drive. Relaxte pousada tour met verblijf in drie pousadas: in Cascais aan zee, in het 18e-eeuwse paleis in Condeixa-a-Nova (bezoek ook Coimbra) en in het 18e eeuwse Palácio de Freixo aan de rand van Porto.

Porto, de wijk RibeiraRondreis pousadas in Noord-Portugal (8 dagen , Isropa). Genieten van de historie, cultuur en natuur van Noord-Portugal. Fly drive met verblijf in pousadas. Hoogtepunten van de reis zijn Porto, de Minho regio, de Douro vallei, natuurpark Peneda-Gerês, de Costa Verde en de steden Braga, Guimarães en Bragança.

Pousada tour RomeinenIn de voetsporen van de Romeinen (8 dagen, Girassol). Rondreis pousadas Midden- en Zuid-Portugal. Deze reis start in Viseu, waar je verblijft in een voormalig hospitaal. Verder overnacht je in de pousadas van Ourém, Condeixa-a-Nova (met onderweg een bezoek aan Coimbra), Queluz, Évora en Sagres.

Pousada fly drive Lissabon - AlgarveVan Lissabon naar de Algarve (8 dagen, Girassol). Pousadareis van Lissabon door de Alentejo naar de Algarve, fly-drive. Deze tour begint met twee dagen in Lissabon. Daarna reis je in een rustig tempo door de Alentejo, met overnachtingen in Alcácer do Sal en Beja. Je sluit af in Sagres, Algarve.

Queluz, nabij de pousadaPousadas van Lissabon & Alentejo (8 dagen, Isropa). Deze rondreis begint met een paar dagen vlakbij Lissabon, in de pousada van Queluz. Daarna gaat de reis verder langs vestingstadje Óbidos en prachtige steden van de Alentejo: Estremoz, Évora en Alcácer do Sal.

Pousada Midden-PortugalDe Midden Portugal Route (8 dagen, Girassol). Pousada fly drive Costa de Lisboa en Alentejo. Start in Palmela, nabij Lissabon. Daarna reis je door de Alentejo, met overnachtingen in Évora en Crato. Verder staat nog een prachtige pousada op de planning: het kasteel van Óbidos. De reis eindigt in Cascais aan zee.

Serra da EstrelaPousada rondreis Midden-Portugal (8 dagen, Flextravel). Pousada fly drive door het hart van Portugal. Met overnachtingen in Ourém (bij bedevaartsoord Fátima), Serra da Estrela, Estremoz in de Alentejo en Palmela in de Serra da Arrábida. Geniet van magnifieke uitzichten, tradities en de regionale keuken.
 

Fly drive of rondreis pousadas - 9, 10 of 11 dagen

Coimbra tijdens pousadarondreisPousadas van Noord- en Centraal-Portugal (10 dagen, Isropa). Prachtige rondreis langs hoogtepunten van Noord- en Midden-Portugal, met o.a. Viana do Castelo, historisch Guimarães, de Douro-regio, natuurgebied Serra da Estrela, studentenstad Coimbra, waterstad Aveiro en natuurlijk Porto.

Kasteel in de AlentejoPousada fly drive Alentejo (10, 12 of 15 dagen, Flextravel). Doorkruis de veelzijdige Alentejo. Je overnacht in tapijtstadje Arraiolos, de bergen van Serra de São Mamede, het witte stadje Estremoz, oude stad Évora, Beja en Alcácer do Sal. Bij de 12- en 15-daagse tour ook in Palmela en Lissabon.

Auto rondreis langs pousadasHistorische steden Noord naar Zuid (10 dagen, Girassol). Autoreis pousadas, fly-drive. Tour door heel Portugal van noord naar zuid. Geniet van het uitzicht over de oceaan in Viana do Castelo, middeleeuws Guimarães, de Douro-vallei, de Serra da Estrela, veel Alentejo en gezellig Tavira in de Algarve.

Pousada fly drive met verblijf in LissabonPousadas Noord, Centraal en Lissabon kust (11 dagen, Isropa). Maak kennis met vele mooie plekken in de bovenste helft van Portugal, tussen Porto en Lissabon. Met veel historie, cultuur en natuur, o.a. Porto, natuurparken Peneda-Gêres en Serra da Estrela, bedevaartsoord Fátima, Óbidos en natuurlijk Lissabon.

Wandelen in ÉvoraPousada- & wandelrondreis (9 dagen, SNP). Wandelvakantie met (huur)auto, van Zuid naar Noord. Deze reis voert je van Lissabon naar Porto, via de Alentejo, natuurgebied Serra da Estrela en de wijnhellingen van de Douro. Onderweg zijn wandelingen voor je uitgestippeld. Met eigen auto, huurauto is optioneel.


 

Rondreis of fly drive pousadas - 15 dagen

Braganca in Noord-PortugalPousadas en Paradores (15 dagen, Flextravel). Rondreis door Minho en Galicië, fly-drive. Prachtige reis langs al het moois dat Noord-Portugal en Noordwest-Spanje te bieden hebben. Met als een van de hoogtepunten Santiago de Compostela. Je overnacht in de mooiste, luxe hotels: pousadas (P) en paradores (ES).

Kasteel in de AlentejoPousada fly drive Alentejo (10, 12 of 15 dagen, Flextravel). Doorkruis de veelzijdige Alentejo. Je overnacht in tapijtstadje Arraiolos, de bergen van Serra de São Mamede, het witte stadje Estremoz, oude stad Évora, Beja en Alcácer do Sal. Bij de 12- en 15-daagse tour ook in Palmela en Lissabon.

Guimaraes, Noord-PortugalPousada rondreis Grand Tour (15 dagen, Flextravel). Een fly drive reis waarin je veel high lights van Portugal gaat zien, van het noorden tot de zuidelijke Alentejo. Met o.a. Ourém / Fátima, Guimarães, Serra da Estrela, Marvão en Estremoz in de Alentejo en Palmela in de Serra da Arrábida.Kaart met pousadas in Portugal


Waarom moet je echt eens logeren in een pousada?

Als je in Portugal op vakantie gaat, mag je een nachtje(s) logeren in een pousada eigenlijk niet overslaan. De kleinschalige, traditionele hotels horen bij de cultuur en tradities van Portugal. De pousada fly drive of rondreis is dan ook populair bij vakantiegangers die het échte Portugal willen ontdekken.

Wat is een pousada?

De traditie van de pousadas gaat terug naar de jaren '40 in de vorige eeuw. Toen is de eerste pousada opgericht door de Portugese staat. In de jaren 50 zijn er meer pousadas bij gekomen. Langzaam aan vormden ze een netwerk door het hele land. Het oorspronkelijke doel was om toeristen een accommodatie te bieden in de sfeer van de regio. En dat is zo gebleven.

Iconische gebouwen en karakteristieke locaties

De hotels zijn gevestigd in historische gebouwen, zoals kloosters, paleizen en kastelen, of op prachtige plekken in de natuur. Je logeert dus op iconische en karakteristieke locaties. En dankzij het toerisme kunnen deze ook bewaard blijven, een mooi idee. Wil jij wel eens wakker worden in het kasteel van Óbidos, in de prachtige natuur van nationaal park Peneda-Gerês of met uitzicht op het paleis van Queluz ?


Pousada in het paleis van EstoiPousada in het paleis Palácio de Estoi, vlakbij Faro in de Algarve. Geopend in 2009.

 
De decennia lange tradities zie je niet alleen terug in de gebouwen en inrichting van de pousadas. In het restaurant van elke pousada kun je ook traditionele streekgerechten en wijnen proeven.

Vier soorten pousadas

De pousadas van Portugal zijn verdeeld in vier categorieën:

  • Historische Pousada: in kasteel, paleis, fort of klooster.
  • Historische Design Pousada: gebouwen van historische waarde met een nieuw, modern interieur.
  • Natuur Pousada: gelegen in indrukwekkende natuurgebieden.
  • Charmante Pousada: exclusieve panden met een charmante inrichting, in stijl van de regio.
 

Netwerk van pousadas door heel Portugal, ideaal voor een fly drive of rondreis

Fijne bijkomstigheid voor liefhebbers van vakantie buiten de gebaande paden: de meeste pousadas vind je buiten de bekende toeristengebieden. De vrij onbekende regio Alentejo bijvoorbeeld herbergt 9 pousadas, net als het groene noorden. Maar ook wie wil verblijven in meer toeristisch Lissabon, Porto of de Algarve kan in een pousada terecht. Tijdens een fly drive langs pousadas kun je dus het hele land ontdekken.

Inmiddels is het netwerk uitgebreid naar meer dan 30 pousadas. En het aantal groeit nog steeds. In de zomer van 2018 staat een nieuwe opening gepland in Vila Real de Santo António, in het oosten van de Algarve tegen de Spaanse grens. De pousadas worden inmiddels beheerd door de Pestana Group, een keten met verschillende luxe hotelmerken.


e pousada in Évora, AlentejoDe pousada in Évora, Alentejo

Zijn pousadas duur?

Pousadas zijn luxe en uniek. De prijs is vergelijkbaar met andere luxe hotels. De kamerprijs is ook afhankelijk van de locatie. Buiten het hoogseizoen zijn er al kamers vanaf € 60/nacht. Daarbij zijn er regelmatig hele mooie aanbiedingen, last minutes en arrangementen. Als je reist buiten het hoogseizoen, dan is bijvoorbeeld een 8-daagse pousada reis (fly drive rondreis) al mogelijk vanaf € 495 p.p.


Pousada met kinderen?

Ook met kinderen is overnachten in een pousada een goed idee. Ze zijn er welkom en het personeel verwent ze graag met wat extra aandacht. Kies een pousada die tot de verbeelding spreekt. De kinderen vinden het vast spannend om te logeren in een echt kasteel of paleis! Veel pousadas hanteren aantrekkelijke kindercondities: kids mogen dan gratis slapen op de kamer van de ouders (tot en met 12 jaar, max 2 kinderen/kamer). Kijk bij de pousada van je keuze naar de mogelijkheden.

 


Handige info? Deel deze pagina op Facebook! Dank je wel :-)

 

Dit is ook interessant:
Fly drive PortugalFly drive Portugal
Verken alle mooie plekjes tijdens een fly drive door Portugal met huurauto.
Rondreis door PortugalRondreis Portugal
De mooiste rondreizen door Portugal (meer dan 40), individueel of in een groep.
Ja, ik wil graag tips.
Stuur mij regelmatig inspiratie over vakantie in Portugal *
Als welkom krijg je het e-boek:
de 12 mooiste bezienswaardigheden in Portugal
12 Mooiste bezienswaardigheden van Portugal
* Gratis inspiratiemail,
verschijnt max 2x per maand.
Wij respecteren jouw privacy.
Uitgelicht
Pousada AlgarveBudgettip pousada-rondreis:
Pousada Specials. Verrassend betaalbare flydrive-rondreizen langs luxe pousadas in Portugal. Buiten het hoogseizen (Girassol).
Aanbieders pousadas
Pousadas de PortugalGastvrij PortugalGirassol vakantiesIsropa reizenFlextravelSNP natuurreizen van ANWB