Pousada in Amares, Noord-PortugalPousada in Évora, AlentejoPousada in Óbidos, Costa de Lisboa
 

Pousada fly drive of rondreis in Portugal

Pousadas vormen een netwerk door heel Portugal en lenen zich bij uitstek voor een pousada fly drive of rondreis. De charmante, luxe hotels zijn ondergebracht in kastelen en kloosters, of gevestigd op plaatsen 'van grote schoonheid'. Ze horen echt bij de cultuur en tradities van Portugal.

Top 3 aanbieders pousada overnachting, fly drive of rondreis:
&Olives Style in Travel Flextravel


Pousada in het kasteel van PalmelaPousada in het kasteel van Palmela, Serra da Arrábida

 
Op deze pagina lees je meer over:

Pousadas boeken


Losse pousada-overnachtingen

Wegwijzer pousada ÓbidosOnline een pousada reserveren (vergelijk aanbod)
Op Gastvrij Portugal vind je alle pousadas in Portugal, te boeken via diverse aanbieders. Tip: stel je persoonlijke rondreis samen.


Pousada fly drive of rondreis

Diverse Nederlandse reisorganisaties bieden kant-en-klare rondreizen en fly drive aan langs pousadas in Portugal. Een selectie uit het aanbod.


Budget-TIP: rondreis - fly drive Pousada Specials v.a. € 530 (Style in Travel)

Pousada van Estoi in de AlgarveAltijd al een pousadarondreis willen maken, maar was het te prijzig? Boek dan nu een voordelige pousada fly drive bij Style in Travel. Buiten het hoogseizoen zijn er al mogelijkheden vanaf € 530/persoon voor een rondreis van acht dagen.


Meer fly drives langs pousadas

Heb jij voorkeur voor een bepaalde regio? Of wil je tijdens je rondreis of fly drive langs pousadas met de auto het hele land doorkruisen? Zoek een rondreis of fly drive pousadas door:
· Noord-Portugal · Alentejo · Zuid-Portugal (Alentejo & Algarve) · heel Portugal

 

Rondreizen langs pousadas in Noord-Portugal

Porto, de wijk RibeiraRondreis pousadas in Noord-Portugal (8 dagen , &Olives). Genieten van de historie, cultuur en natuur van Noord-Portugal. Hoogtepunten van deze fly drive reis zijn Porto, de Minho regio, de Douro vallei, natuurpark Peneda-Gerês, de Costa Verde en de steden Braga, Guimarães en Bragança.

Braganca in Noord-PortugalPousadas en Paradores (15 dagen, Flextravel). Rondreis door Minho en Galicië, fly-drive. Prachtige reis langs al het moois van Noord-Portugal en Noordwest-Spanje. Met als een van de hoogtepunten Santiago de Compostela. Je overnacht in de mooiste, luxe hotels: pousadas (P) en paradores (ES).

Pousada in Noord-PortugalPousadarondreis Minho (8 dagen, SNP). Noord-Portugal met (huur)auto. Genieten van stranden aan de Costa Verde, groene valleien, pittoreske dorpjes, verlaten gehuchtjes en natuurgebied Peneda-Gerês. Je kunt deze tour maken met je eigen auto of een huurauto en/of vlucht bijboeken.


 

Rondreis pousadas door de Alentejo

Kasteel in de AlentejoPousada fly drive Alentejo (10, 12 of 15 dagen, Flextravel). Doorkruis de veelzijdige Alentejo. Je overnacht in tapijtstadje Arraiolos, de bergen van Serra de São Mamede, het witte stadje Estremoz, oude stad Évora, Beja en Alcácer do Sal. Bij de 12- en 15-daagse tour ook in Palmela en Lissabon.

Évora in AlentejoPousadarondreis door de Alentejo (8 dagen, &Olives). Ontdek de betovering van de Alentejo tijdens deze fly drive. Met prachtige stadjes, zoals Évora, Arraiolos, Alcácer do Sal, Beja, Marvão en Vila Viçosa. Je overnacht in bijzondere pousadas.


 

Fly drive pousadas door Zuid-Portugal (Alentejo & Algarve)

Kust van de AlentejoFly drive Alentejo & Algarve (8 dagen, &Olives). Maak kennis met de rijkdom van de Portugese cultuur, historie en tradities. Met een prachtige route langs de mooiste stadjes van de Alentejo, te beginnen in Évora. De laatste paar dagen verblijf je in Estoi in het groene achterland van de Algarve, vlakbij Faro en het strand.

Kust van de AlentejoRondreis pousadas Alentejo & Algarve (8 dagen, SNP). Rondreis - autovakantie langs drie pousadas in de zuidelijke Alentejo en Algarve. De reis voert langs vestingstadjes en de eindeloze vlakten van de Alentejo. Je sluit af in Sagres, aan de kust. Geniet ook van de lokale keuken. Met eigen auto of huurauto.


 

Fly drive Portugal langs pousadas in het hele land

Pousada tour GirassolKloosters, paleizen en kastelen (8, 12 of 15 dagen, Style in Travel). Fly-drive rondreis langs pousadas in Midden-Portugal, Alentejo en Costa de Lisboa. Je logeert in de mooiste kloosters, paleizen en kastelen, o.a. in Palmela, Estremoz, Beja, Crato, Óbidos en Queluz. Incl. vliegticket, huurauto, logies, ontbijt.

Pousada tour &Olives met o.a. ÓbidosFly drive Portugal Compleet (15 dagen, &Olives). Geweldige pousadarondreis van Noord-Portugal naar de Algarve. Onderweg bezoek je heel veel bekende plekjes, zoals Porto, de Douro-vallei, natuurgebied Serra da Estrela, Coimbra, Óbidos, Lissabon en Évora. Incl. vliegticket, huurauto, logies, ontbijt.

Coimbra tijdens pousadarondreisPousadas van Noord- en Centraal-Portugal (10 dagen, &Olives). Prachtige rondreis langs hoogtepunten van Noord- en Midden-Portugal, met o.a. Viana do Castelo, historisch Guimarães, de Douro-regio, natuurgebied Serra da Estrela, studentenstad Coimbra, waterstad Aveiro en natuurlijk Porto.

Auto rondreis langs pousadasHistorische steden Noord naar Zuid (19 dagen, Style in Travel). Autoreis pousadas, fly-drive. Tour door heel Portugal van noord naar zuid. Geniet van het uitzicht over de oceaan in Viana do Castelo, middeleeuws Guimarães, de Douro-vallei, de Serra da Estrela, veel Alentejo en gezellig Tavira in de Algarve.

Queluz, nabij de pousadaPousadas van Lissabon & Alentejo (8 dagen, &Olives). Deze rondreis begint met een paar dagen vlakbij Lissabon, in de pousada van Queluz. Daarna gaat de reis verder langs vestingstadje Óbidos en prachtige steden van de Alentejo: Estremoz, Évora en Alcácer do Sal.

Pousada tour langs vestingstadjesPortugese vestingstadjes (8, 10, 12 of 15 dagen, Style in Travel). Pousada fly-drive door Noord- en Midden-Portugal en Alentejo, een mix van vestingstadjes en natuur. Met museumstad Évora, vestingstadje Marvão, natuurpark Peneda-Gerês en meer.

Serra da EstrelaPousada rondreis Midden-Portugal (8 dagen, Flextravel). Pousada fly drive door het hart van Portugal. Met verblijf in Ourém (bij bedevaartsoord Fátima), Serra da Estrela, Estremoz in de Alentejo en Palmela in de Serra da Arrábida. Geniet van magnifieke uitzichten, tradities en de regionale keuken.

Guimaraes, Noord-PortugalPousada rondreis Grand Tour (15 dagen, Flextravel). Een fly drive reis waarin je veel high lights van Portugal gaat zien, van het noorden tot de zuidelijke Alentejo. Met o.a. Ourém / Fátima, Guimarães, Serra da Estrela, Marvão en Estremoz in de Alentejo en Palmela in de Serra da Arrábida.

Pousada fly drive met verblijf in LissabonPousadas Noord, Centraal en Lissabon kust (11 dagen, &Olives). Maak kennis met vele mooie plekken in de bovenste helft van Portugal, tussen Porto en Lissabon. Met veel historie, cultuur en natuur, o.a. Porto, natuurparken Peneda-Gêres en Serra da Estrela, bedevaartsoord Fátima, Óbidos en natuurlijk Lissabon.

Pousada tour Portugese geschiedenisPortugese geschiedenis (8, 12 of 15 dagen, Style in Travel). Fly-drive langs pousadas in Noord- en Midden-Portugal, Costa de Lisboa en Porto. Maak in een relaxt tempo kennis met de Portugese geschiedenis. De dagroutes zijn kort, zodat je lekker kunt sightseeën. Met verblijf in o.a. Queluz en Porto.

Wandelen in ÉvoraPousada- & wandelrondreis (9 dagen, SNP). Wandelvakantie met (huur)auto, van Zuid naar Noord. Van Lissabon naar Porto, via de Alentejo, natuurgebied Serra da Estrela en de wijnhellingen van de Douro. Onderweg zijn wandelingen voor je uitgestippeld. Met eigen auto, huurauto optioneel.

Pousada tour Heden en verledenPortugal, heden en verleden (7, 10 of 15 dagen, Style in Travel). Pousadarondreis Costa de Lisboa, Midden-Portugal en Porto, fly-drive. Relaxte tour met verblijf in drie pousadas: in Cascais aan zee, in het paleis in Condeixa-a-Nova (bezoek Coimbra) en in het 18e eeuwse Palácio de Freixo aan de rand van Porto.

Pousada tour RomeinenIn de voetsporen van de Romeinen (8, 10 of 15 dagen, Style in Travel). Rondreis pousadas Midden- en Zuid-Portugal. Deze reis start in Viseu, waar je verblijft in een voormalig hospitaal. Verder overnacht je in de pousadas van Ourém, Condeixa-a-Nova (bezoek Coimbra op de route), Queluz, Évora en Sagres.Kaart met pousadas in Portugal

 

Waarom moet je echt eens logeren in een pousada?

Als je in Portugal op vakantie gaat, mag je een nachtje(s) logeren in een pousada eigenlijk niet overslaan. De kleinschalige, traditionele hotels horen bij de cultuur en tradities van Portugal. De pousada fly drive of rondreis is dan ook populair bij vakantiegangers die het échte Portugal willen ontdekken.

Wat is een pousada?

De traditie van de pousadas gaat terug naar de jaren '40 in de vorige eeuw. Toen is de eerste pousada opgericht door de Portugese staat. In de jaren 50 zijn er meer pousadas bij gekomen. Langzaam aan vormden ze een netwerk door het hele land. Het oorspronkelijke doel was om toeristen een accommodatie te bieden in de sfeer van de regio. En dat is zo gebleven.

Iconische gebouwen en karakteristieke locaties

De hotels zijn gevestigd in historische gebouwen, zoals kloosters, paleizen en kastelen, of op prachtige plekken in de natuur. Je logeert dus op iconische en karakteristieke locaties. En dankzij het toerisme kunnen deze ook bewaard blijven, een mooi idee. Wil jij wel eens wakker worden in het kasteel van Óbidos, in de prachtige natuur van nationaal park Peneda-Gerês of met uitzicht op het paleis van Queluz ?

 

Pousada in het paleis van EstoiPousada in het paleis Palácio de Estoi, vlakbij Faro in de Algarve.

 

De decennia lange tradities zie je niet alleen terug in de gebouwen en inrichting van de pousadas. In het restaurant van elke pousada kun je ook traditionele streekgerechten en wijnen proeven.

 

Vier soorten pousadas

De pousadas van Portugal zijn verdeeld in vier categorieën:

  • Historische Pousada: in kasteel, paleis, fort of klooster.
  • Historische Design Pousada: gebouwen van historische waarde met een nieuw, modern interieur.
  • Natuur Pousada: gelegen in indrukwekkende natuurgebieden.
  • Charmante Pousada: exclusieve panden met een charmante inrichting, in stijl van de regio.
 

Pousada Mosteiro do Crato, AlentejoPousada Mosteiro do Crato in de Alentejo.

 

Netwerk van pousadas door heel Portugal, ideaal voor een fly drive of rondreis

Fijne bijkomstigheid voor liefhebbers van vakantie buiten de gebaande paden: de meeste pousadas vind je buiten de bekende toeristengebieden. De vrij onbekende regio Alentejo bijvoorbeeld herbergt 9 pousadas, net als het groene noorden. Maar ook wie wil verblijven in meer toeristisch Lissabon, Porto of de Algarve kan in een pousada terecht. Tijdens een fly drive langs pousadas kun je dus het hele land ontdekken.

Inmiddels is het netwerk uitgebreid naar meer dan 30 pousadas. En het aantal groeit nog steeds. Zo is in de  zomer van 2018 nog een nieuwe pousada geopend in Vila Real de Santo António, in het oosten van de Algarve tegen de Spaanse grens. De pousadas worden inmiddels beheerd door de Pestana Group, een keten met verschillende luxe hotelmerken.


e pousada in Évora, AlentejoDe pousada in Évora, Alentejo

 

Zijn pousadas duur?

Pousadas zijn luxe en uniek. De prijs is vergelijkbaar met andere luxe hotels. De kamerprijs is ook afhankelijk van de locatie. Buiten het hoogseizoen zijn er al kamers vanaf € 60/nacht. Daarbij zijn er regelmatig hele mooie aanbiedingen, last minutes en arrangementen.


Pousada met kinderen?

Ook met kinderen is overnachten in een pousada een goed idee. Ze zijn er welkom en het personeel verwent ze graag met wat extra aandacht. Kies een pousada die tot de verbeelding spreekt. De kinderen vinden het vast spannend om te logeren in een echt kasteel of paleis! Veel pousadas hanteren aantrekkelijke kindercondities: kids mogen dan gratis slapen op de kamer van de ouders (tot en met 12 jaar, max 2 kinderen/kamer). Kijk bij de pousada van je keuze naar de mogelijkheden.

 

Dit is ook interessant:
Fly drive PortugalFly drive Portugal
Verken alle mooie plekjes tijdens een fly drive door Portugal met huurauto.
Rondreis door PortugalRondreis Portugal
De mooiste rondreizen door Portugal (meer dan 40), individueel of in een groep.


Handig artikel? Deel het op Facebook! Dank je wel :-)

Ja, ik wil graag tips.
Stuur mij regelmatig inspiratie over vakantie in Portugal *
Als welkom krijg je het e-boek:
de 12 mooiste bezienswaardigheden in Portugal
12 Mooiste bezienswaardigheden van Portugal
* Gratis inspiratiemail,
verschijnt max 2x per maand.
Wij respecteren jouw privacy.
Aanbieders pousadas
Gastvrij Portugal&OlivesStyle in travelFlextravelSNP Natuurreizen