Hotel of B& in AlentejoHotelkamer in PortoHotel in Noord-Portugal
 

Hotels en B&B in Portugal

Portugal biedt een ruime keuze uit accommodaties: van authentiek en traditioneel tot hip en modern, van sober tot 5-sterren luxe. Voor wie wil proeven van de Portugese tradities en geschiedenis, zijn de beroemde pousadas en solares een aanrader.

Bed and breakfast

Op zoek naar een B&B in Portugal? Klik dan naar: Gastvrij Portugal, kleinschalige hotels en B&B. Voor een heerlijke vakantie met rust en ruimte. Veel charmante B&B's van Nederlanders en Belgen.

Bed and breakfast in Lissabon

 

B&B's van Nederlanders en Belgen in Portugal - TIPS

B&B Quinta Vale Porcacho (Centraal Portugal)

B&B Quinta Vale PorcachoErvaar de typische sfeer van het Portugese landleven bij deze ecologische B&B in Póvoa de Midões. Vers en biologisch eten uit eigen tuin, zeeën van ruimte en zorgvuldig bewaarde tradities. (via Gastvrij Portugal) Meer info →

B&B Quinta da Olivia (Óbidos)

B&B Quinta da OliviaDe omgeving van Quinta da Olivia ademt één en al historie en cultuur. Kleurrijk, middeleeuws stadje Óbidos kun je zelfs lopend bezoeken. En de Zilverkust is maar een kwartiertje rijden. (via Gastvrij Portugal)  Meer info →

B&B The Art of Joy (Algarve)

The Art of Joy bed and breakfastHier word je helemaal zen tussen het groen, is er volop ruimte en stilte. Toch verblijf je op wandelafstand van de langgerekte stranden bij Meia Praia én vlakbij de hippe stad Lagos.. (via Gastvrij Portugal) Meer info →
 

B&B Guesthouse Casa Verdazul (Oost-Algarve)

B&B Guesthouse Casa VerdazulHeerlijk landelijk gelegen bed and breakfast in de Oost-Algarve, tussen de wijngaarden en sinaasappelbomen. In de verte zie je de zee al verleidelijk lonken. Op 5 km van Tavira. (via Gastvrij Portugal) Meer info →

B&B Casa dos Ninos (Algarve)

B&B Casa dos NinosDe vele sinaasappelbomen rondom Casa dos Ninos brengen je direct in een mediterrane vakantiesfeer. Bij de Vlaams-Engelse Luc en Stacey kun je dan ook heerlijk landelijk genieten. En toch zijn de stranden van bruisend Albufeira vlakbij. (via Gastvrij Portugal) Meer info →
 


Hotels

Portugal biedt een ruime keuze aan hotels, van 1- tot 5-sterren kwaliteit. De meeste hotels zich bevinden in Lissabon, de Algarve en Porto. Maar ook in dorpen en op het platteland ontbreekt het doorgaans niet aan prima overnachtingsmogelijkheden. Uniek voor Portugal zijn de authentieke hotels in verbouwde kastelen, paleizen en landhuizen.

TIP: met name in het hoogseizoen (augustus) is het raadzaam je hotel van tevoren te reserveren, bijvoorbeeld bij Booking.com.

 

Pousadas

Pousadas zijn luxe, charmante hotels, gevestigd in kastelen en kloosters, of op plaatsen 'van grote schoonheid'. Ze vormen een netwerk door het hele land. De pousadas horen bij de cultuur van Portugal. Ze houden de regionale tradities en gerechten in ere. De pousadas horen tot de Pestana-groep.
Lees meer over de pousadas in Portugal

Luxe pousada in de regio Alentejo, PortugalLuxe pousada in Castelo de Alvito, Alentejo

 

Solares

Solares zijn karakteristieke 17e en 18e-eeuwse huizen met een traditionele inrichting. Solares behoren vaak al honderden jaren tot dezelfde familie en zijn nog allemaal in privé-bezit. Lees meer over de solares in Portugal

 

Hotelketens

  • De oudste hotelketen van Portugal is Hotéis Alexandre de Almeida (1917). De keten bestaat uit zes luxe hotels. Een deel ervan is gevestigd in historische gebouwen, zoals het Paleis van Buçaco.
  • Pestana Hotels & Resorts (Pestana group) heeft meer dan veertig 4- en 5-sterren hotels, waarvan ruim 20 in Portugal en Madeira. De beroemde Pousadas de Portugal zijn ook in beheer van Pestana.
  • Dom Pedro Hotels is een Portugese keten van luxe hotels op 'prestigieuze plaatsen' met vestigingen in Lissabon, Algarve en Madeira.
  • Ook diverse internationale hotelketens, zoals Sheraton, hebben vestigingen in Portugal.
 

Pensão - Pension

De pensões (pensions) vallen in de laagste prijsklasse. Ze zijn over het algemeen sober, soms met gedeelde badkamer, maar prima accommodaties. Een luxe pension (4 sterren) doet daarentegen vaak niet onder voor een luxe hotel. De beste pensions noemt men 'albergerias'. Pensions van dit type liggen doorgaans in grotere plaatsen. Ook de 'residencials' vallen onder de categorie pension.

 

Estalagens de Portugal

De Estalagens de Portugal vormen een groep van ongeveer 50 herbergen. Een estalagem ligt vrijwel altijd buiten de grote stad. Traditie en gastvrijheid zijn de belangrijkste thema's.

Estalagem in ÓbidosEstalagem in Óbidos

 

Jeugdhotels - Pousadas de Juventude

Jeugdhotels duidt men in Portugal aan als Pousadas de Juventude (niet te verwarren met de bovenstaande pousadas).


Handig artikel? Deel het op Facebook! Dank je wel :-)

Ja, ik wil graag tips.
Stuur mij regelmatig inspiratie over vakantie in Portugal *
Als welkom krijg je het e-boek:
de 12 mooiste bezienswaardigheden in Portugal
12 Mooiste bezienswaardigheden van Portugal
* Gratis inspiratiemail,
verschijnt max 2x per maand.
Wij respecteren jouw privacy.
Laatste vakantienieuws & tips

Met de auto naar Portugal: routes & tips
Cacela Velha, iconisch minidorpje
Street art in Lissabon: de beste hotspots
Costa Verde, groene kust van het noorden
Rondreis per auto, van Porto naar Algarve
Rondreis Algarve: routes & tips
Portugal met kinderen: adresjes & tips
Algarve: mooiste plekken & vakantietips

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Aanbieders B&B en hotels
Gastvrij PortugalBooking.comEliza was here