Portugal vakantie .infoWandelen in Noord-PortugalMet de camper naar Portugal
 

Over de website Portugal vakantie .info

Ben je op zoek naar inspiratie voor je vakantie naar Portugal? Wil je weten waar de mooiste plekken zijn, wat je echt niet mag missen? Of waar je de beste reizen boekt?

Op Portugal vakantie .info vind je een onafhankelijk overzicht over vakantie in Portugal. Met bezienswaardigheden in de bekende toeristencentra, zoals Lissabon, Porto en de kust van de Algarve. Maar óók over vrijwel onontdekte gebieden in Portugal, buiten de gebaande paden.

Naast mooie plekjes, vind je op Portugal vakantie .info een uitgebreide selectie aan reizen. Vakanties van de bekende, grote reisbureaus, van kleinere (gespecialiseerde) touroperators en van particulieren. Dat maakt het een stuk makkelijker om jouw ultieme reis te vinden.

 

Over mij

AnnemarieBom dia, ik ben Annemarie, de persoon achter deze website. Al vanaf mijn eerste vakantie in Portugal, begin jaren 90, heb ik een enorme klik met dit land. Met de prachtige natuur, de vele cultuurschatten en de eeuwenoude stadjes. Met de sprankelende frisheid van de oceaan en de onontdekte strandjes. Met de mensen, de klank van de taal. Met het pure eten en de vele streekgerechten. Met de tradities en ambachten die nog als vanzelfsprekend horen bij het dagelijks leven. Met de enorme variatie in het landschap, de zee, de bergen en de uitgestrekte vlakten. En dat alles op korte afstand van elkaar.

Jaar op jaar ga ik terug naar Portugal, de aantrekkingskracht blijft. Steeds weer reizend op een andere manier, afhankelijk van het budget en het reisgezelschap. Langs campings, vakantiehuizen, hotels, B&B’s en pousadas. Met eigen auto, camper of fly drive. En steeds weer kom ik thuis met een lijst van plekjes die ik tijdens een volgende vakantie ook nog wil bezoeken.

Mooie plekjes in Portugal fotograferenDe camera altijd paraat om de mooiste plekken in Portugal te kunnen delen :-)

 

Mijn websites Portugal vakantie.info, Gastvrij Portugal en Bijzonder Portugal heb ik gemaakt om alle verzamelde info te kunnen delen. Mensen te inspireren voor hun volgende vakantie. Om juist ook de minder bekende plekjes te laten zien. Kleinschalige accommodaties en kleine initiatieven een platform te bieden en zichtbaar te maken. En in de meest ideale situatie: om de lokale bevolking ook te laten profiteren van het toerisme, op een duurzame manier.

Dat laatste vind ik belangrijk en geeft me extra motivatie om te blijven schrijven en delen. Portugal is een goedkoop vakantieland. Dat is fijn voor toeristen, maar heeft ook een keerzijde. Het minimum loon ligt er laag, zo'n € 670/maand (2018). Ook komt er relatief veel armoede voor: 56% in 2012 (vergelijk  Nederland in 2012: 10%. Bron: Armoede in kaart).

Gelukkig kun je als reiziger wat bijdragen aan de welvaart van bewoners. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat jouw bestedingen rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht komen. Het helpt als je koopt in winkels van kleine ondernemers, op excursie gaat met locals en ook buiten de bekende toeristenplekken gaat kijken.

 

Laat je inspireren

Ben je benieuwd wat Portugal je te bieden heeft? Laat je dan hier inspireren voor je volgende vakantie:

Of meld je aan voor de inspiratiemail, dan krijg je steeds de nieuwste info automatisch in je mailbox.

Ik wens je een heerlijke tijd.  Boa viagem!
Annemarie Bruijgoms

P.S.: Alle gegevens op deze website met betrekking tot vakanties en accommodaties zijn afkomstig van de betreffende touroperators, particulieren en verhuurders. Wil je een vakantie of accommodatie boeken, klik dan via de links door naar de website van de aanbieder.

Ja, ik wil graag tips.
Stuur mij regelmatig inspiratie over vakantie in Portugal *
Als welkom krijg je het e-boek:
de 12 mooiste bezienswaardigheden in Portugal
12 Mooiste bezienswaardigheden van Portugal
* Gratis inspiratiemail,
verschijnt max 2x per maand.
Wij respecteren jouw privacy.
Laatste vakantienieuws & tips

Met de auto naar Portugal: routes & tips
Bonfim in Porto, een goed bewaard geheim
Street art in Lissabon: de beste hotspots
Costa Verde, groene kust van het noorden
Rondreis per auto, van Porto naar Algarve
Rondreis Algarve: routes & tips
Portugal met kinderen: adresjes & tips
Algarve: mooiste plekken & vakantietips

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →