Traditioneel huis in Tavira, Algarve
 

Solares: logeren bij Portugese families

Logeren in landelijke gebieden bij Portugese families. Vakantie met een 'personal touch'. Het kan in de Portugese solares.

Toerisme in landelijke gebieden

Solares zijn karakteristieke 17e en 18e-eeuwse huizen die vaak al honderden jaren behoren tot dezelfde familie. De huizen zijn nog allemaal in privé-bezit en traditioneel ingericht.

De meeste Solares liggen in Noord-Portugal. Ze zijn onderverdeeld in 3 categorieën:

  • Casas Antigas: statige herenhuizen en paleisjes,
  • Quintas & Herdades: landhuizen en boerderijen,
  • Casas Rústicas: huizen in regionale stijl.

Dankzij de solares blijft een deel van het Portugese erfgoed en oude architectuur bewaard. Maak kennis met de rijke cultuur, historie en regionale tradities van Portugal.

Vakanties in solares


Solares fly drives & rondreizen

Bij verschillende reisbureaus kun je prachtige kant-en-klare solares rondreizen en fly drives boeken. Hoe lang kun je op reis? Zoek een rondreis of fly drive solares van:
· 8 of 9 dagen · 10, 11 of 12 dagen · 13 of 15 dagen

 

Rondreis of fly drive solares - 8 of 9 dagen

Solar Noord PortugalCharming & Cooking (Girassol, 8 dagen). Maak kennis met de traditionele keuken en wijnen van Noord-Portugal tijdens deze fly drive. Je logeert in twee verschillende solares. Bij beide volg je een kookworkshop. Ook staan twee wijnproeverijen op het programma.

Traditioneel Portugees gerechtWine & Dine in solares (Isropa, 8 dagen). Maak kennis met de tradities van het echte Portugal. Tijdens deze fly drive rondreis logeer je in vier verschillende solares, stijlvol en typisch Portugees. Bij elke solar geniet je van een heerlijk diner, een wijnproeverij en een bezoek aan de wijnkelders.

Solar Noord PortugalCharming Wine & Dine (Girassol, 8 dagen). Deze fly drive begint in een landhuis dat al meer dan 600 jaar in bezit is van een adellijke familie. Hier dineren is onvergetelijk. Verder verblijf je op wijnboerderijen in de Douro-vallei en Midden-Portugal. Je schuift er aan bij het diner en proeft wijnen.

Porto wijnreisFly-drive door de wijngebieden van Noord-Portugal (Flextravel, 8 dagen). Deze rondreis voert je mee door noordelijke wijngebieden van Portugal: de Vinho Verde en het Douro-gebied. Je overnacht in solares, typisch Portugese landhuizen, en in een hotel in Porto.

ÓbidosLissabon kust en Alentejo (Isropa, 8 dagen). Veel historisch erfgoed en prachtige stadjes tijdens deze rondreis langs solares en quinta's. Je start met een paar dagen in de omgeving van Lissabon. Daarna verken je de Alentejo en de regio Costa de Prata, ten noorden van Lissabon.

Fátima bedevaartsoordCentraal en Noord-Portugal (Isropa, 9 dagen). Start je ontdekkingsreis in schilderachtig Óbidos. Vanaf hier gaat de rondreis langzaam naar het noorden. Bezoek de kloosters van Alcobaça en Batalha, bedevaartsoord Fátima, universiteitsstad Coimbra, de prachtige Douro-vallei en de lieflijke Minho-regio.

Natuurgebied Peneda Geres, Noord-PortugalNatuur en traditie (Flextravel, 8 of 10 dagen). Rondreis langs de mooiste steden en natuurgebieden van de Minho, met overnachtingen in typisch Portugese solares. De fly drive is te verlengen met 2 dagen Porto.

Viana do Castelo in Noord-PortugalSolares van Noord-Portugal (Isropa, 8 dagen). Rondreis fly drive met verblijf in solares en quintas. Je verblijft in wat kleinere plaatsen in Noord-Portugal: Ponte de Lima, Celerico de Basto en Mesão Frio. Bezoek o.a. het natuurpark Peneda-Gerês, Braga, Guimarães en de Costa Verde.

Tuinenroute Noord-PortugalTuinen route Noord-Portugal (Girassol, 8 dagen). Tijdens deze autorondreis verblijf je in solares met de mooiste tuinen van Noord-Portugal. De roadtrip gaat langs Viana do Castelo, Ponte de Lima en Guimarães.

Pousada special Midden- en Zuid-PortugalDwars door de Alentejo (Girassol, 9 dagen). Geniet van het wijdse landschap, de bloemenzee in het voorjaar en de hoog op heuvels gelegen vestingstadjes, de pure keuken, oude tradities en de vriendelijke mensen. Tijdens deze fly drive overnacht je in solares.

Solaresrondreis Noord-Portugal, GirassolTussen de Minho en Douro-rivier (Girassol, 8 dagen). Geniet van prachtig Ponte de Lima, natuurpark Alvão en de wijngaarden aan de Douro-vallei. Tijdens deze fly drive overnacht je in solares: twee 17e-eeuwse landhuizen en een farmhouse aan de Douro.

Rondreis of fly drive solares - 10, 11 of 12 dagen

Charme route, rondreis langs solaresCharme route (Girassol, 11 dagen). Rondreis langs authentieke solares met start in Alcochete, een pittoresk vissersdorpje aan de Taag. De fly drive vervolgt naar een wijnlandgoed in Midden-Portugal, naar vissersplaatsje Peniche en tot slot romantisch Sintra.

Sintra, Palacio da PenaDe Kasteelroute (8 of 10 dagen, Flextravel). Maak kennis met het roemruchte verleden van Portugal, met zeevaarders en koningen. De rondreis voert langs de belangrijkste historische plaatsen. Je overnacht geheel in stijl in solares, boutiquehotels of quinta's.

Bezienswaardigheden in historisch Midden-PortugalFly drive Historisch Midden-Portugal (10 of 12 dagen, Flextravel). Rondreis langs vele mooie plaatsen: de Alentejo, Taagvallei (o.m. Tomar, Ourém, Fátima, Leiria, Batalha en Óbidos) en Lissabon. Je overnacht in twee solares en andere stijlvolle accommodaties.

CoimbraKlassieke rondreis (8, 10 of 12 dagen, Flextravel). De perfecte reis om kennis te maken met Portugal, vol bekende bezienswaardigheden. Lissabon, paleizenstadje Sintra, Porto, universiteits- en fadostad Coimbra & Middeleeuws Óbidos. Je overnacht in twee solares en andere stijlvolle accommodaties.

 

Rondreis of fly drive solares - 13 of 15 dagen dagen

Wijnroute door Midden- en Noord-PortugalWijnroute door Midden- en Noord-Portugal (13 dagen, Girassol). Fly-drive langs prachtige landhuizen, waaronder een aantal solares, gelegen in de meest bekende wijnstreken van Portugal. Proef de beroemde wijnen van Colares, de kwaliteitswijnen uit de Dão-streek en de sprankelende Vinho Verde van het noorden.

Ponte de Lima in Noord-PortugalVan Lissabon naar Porto (15 dagen, Isropa). Een fly drive met veel variatie. De rondreis start met een verblijf in een bijzondere solar vlakbij Lissabon. Daarna reis je via de Alentejo, het natuurgebied Serra da Estrela en Coimbra naar het noorden van Portugal. Je overnacht in solares en quintas.


Handige info? Deel deze pagina op Facebook! Dank je wel :-)

Ja, ik wil graag tips.
Stuur mij regelmatig inspiratie over vakantie in Portugal *
Als welkom krijg je het e-boek:
de 12 mooiste bezienswaardigheden in Portugal
12 Mooiste bezienswaardigheden van Portugal
* Gratis inspiratiemail,
verschijnt max 2x per maand.
Wij respecteren jouw privacy.
Laatste vakantienieuws & tips

Haal de sfeer van Portugal in huis
Alfama, oude visserswijk van Lissabon
Costa Verde, groene kust van het noorden
Rondreis per auto, van Porto naar Algarve
Rondreis Algarve: routes & tips
Portugal met kinderen: adresjes & tips
Roadtrip Portugal over de N2 of Route 66
Algarve: mooiste plekken & vakantietips

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Aanbieders solares
Girassol vakantiesFlextravelIsropa reizen