Wandelen in Noord-Portugal
 

Wandelvakanties & wandelreizen

Portugal is een heerlijk land voor een wandelvakantie. Diverse reisorganisaties bieden dan ook wandelvakanties en wandelreizen aan in Portugal. Een overzicht..

Kies je regio:

Wandelvakanties Noord-Portugal

Individuele wandelvakanties Noord-Portugal

Wandelvakantie bedevaartsrouteDe Portugese route naar Santiago (Girassol vakanties)
Wandelvakantie van Porto naar Santiago de Compostela. Je wandelt deze pelgrimsroute in 14 dagen langs de Portugese kustlijn en door Noordwest Spanje, met onderweg mooie dorpen. Goed te doen voor fitte mensen met een normale conditie.

Wandelvakantie door natuurpark Peneda-GeresWandelen in Nationaal Park Peneda-Gerês (Oliva Travel)
Trektocht door ruige natuur (granietbergen, weidse hoogvlaktes en imposante rivierdalen) en rijk cultuurlandschap met terrassen, op palen gebouwde graanschuren, ommuurde wandelpaden, watermolens en 2000 jaar oude Romeinse weg.

Wandelvakantie in Minho, Noord-PortugalWandelvakantie Minho, wandelschat & bakermat
(Oliva Travel)
- Rondreis met (huur) auto door de Minho, wandelen in het nationale park Peneda-Gerês, een van de mooiste wandelgebieden van Europa, en langs koningsstad Guimarães, bakermat van Portugal en werelderfgoed.

Ezelwandelvakantie Noord-PortugalTerug in de tijd met ezeltrektocht (SNP Travelkids)
De afgelegen streek Tras-os-Montes is een echt ezelland. Ontdek samen met je eigen ezel de charme van dit landelijke gebied. Laat je onderdompelen in gastvrijheid tijdens afwisselende wandelingen langs kleine dorpjes en oude paden.

Wijnwandelvakantie Noord-Portugal, FlextravelWijn-wandelvakantie Douro (fly-drive Flextravel)
Wijn- en wandelvakantie in Noord-Portugal (Dourogebied). Tijdens je verblijf leer je alles over port en Dourowijnen. Het diner heeft elke avond een ander wijnarrangement. Op het programma staan 3 wandelingen van ca. 12 km.

Wandelen in natuurpark Peneda-GeresWandelvakantie door natuurpark Peneda-Gerês (Girassol)
Wandelen (8 dagen) door een uitzonderlijk mooi berglandschap, met prachtige flora en fauna (vele roofvogels en zelfs wolven), weg van de gebaande toeristenpaden. Het enige nationale park van Portugal is een wandelgebied bij uitstek.


Groepswandelvakanties Noord-Portugal

Kinderwandelvakantie Noord-Portugal, Quinta RuralStoere kinderwandelvakantie (Quinta Rural)
Avontuurlijke, geheel verzorgde wandel- en outdoorvakantie voor gezinnen met kinderen (v.a. 8 jaar). Ontdek de ongerepte natuur en het authentieke landleven van de Serra da Cabreira in Noord-Portugal.

Mimosa Wandelingen in Noord-PortugalMimosa Wandelingen in Noord-Portugal. In het groene hart van de Minho-streek ga je terug in de tijd. Het doel van Mimosa Wandelingen is, naast relaxen, weer volop genieten van de adembenemende natuur. De panoramische uitzichten, ook vanuit het gemoderniseerde logeeradres Casa Mimosa, zijn uniek.

Dourovallei in Noord-PortugalGroepsrondreis Douro-vallei: wandelen & wijn (Sawadee) Wandelen in de Noordportugese Douro-vallei, mét wijnproeverijen en bezoeken aan culturele bezienswaardigheden. Geniet van prachtige natuurgebieden, authentieke dorpjes en regionale wijnhuizen. Het reisgezelschap is internationaal.

TIP: Op Bijzonder Portugal vind je meer wandelvakanties in Noord-Portugal, waaronder bij Nederlanders en Belgen.

Wandelvakanties Midden-Portugal & Serra da Estrela

Individuele wandelvakanties Midden-Portugal

Natuurgebied Serra da EstrelaWandelvakantie natuurgebied Serra da Estrela (SNP)
Wandeltocht door de Serra da Estrela, het hoogste gebergte van Portugal. Laat je verrassen door woeste schoonheid en bijzondere rotsformaties. Geniet van het landschap met authentieke bergdorpjes, granieten hellingen en watervallen.

Trektocht door de Serra da EstrelaTrektocht natuurpark Serra da Estrela (Oliva Travel)
Wandelen door één van de meest uitdagende wandelgebieden van Portugal. Indrukwekkende rotsformaties van graniet, ruige weides en kristalheldere meren. Door het gletsjerdal van de Zêzere en afdalen van de Torre, het hoogste punt van Portugal.

Wandelen door schistdorpen achter CoimbraWandelen langs schistdorpen achter Coimbra (Oliva Travel)
Trektocht door ruige natuur en boeiende cultuurlandschappen in het groene binnenland achter Coimbra, langs schistdorpen van Piódão naar Lousã. Wandelen door een authentieke plattelandsregio weg van de gebaande paden.


TIP: Op Bijzonder Portugal vind je meer wandelvakanties in Midden-Portugal, waaronder bij Nederlanders en Belgen.

Wandelvakanties Alentejo

Individuele wandelvakanties Alentejo

Stille kust van de AlentejoRota Vicentina: wandelen langs de Atlantische Oceaan (SNP)
Wandelen door stil natuurgebied, over intieme stranden, langs baaitjes, duinen en kliffen over het pad Rota Vicentina. Eindbestemming is het meest zuidwestelijke puntje van Europa, de Cabo de São Vicente.

Wandelreis door de Alto AlentejoWandelreis Alto Alentejo (Oliva Travel)
Rondreis met (huur)auto door glooiend heuvellandschap met steeneiken, olijfbomen en wijngaarden. Langs dromerige kasteeldorpen zoals Marvão en Monsaraz, en langs de erfgoedsteden Évora, parel van de Alentejo, en Elvas, de koningin van de grens.

Wandelen langs de Costa VicentinaWandelen langs de Costa Vicentina (Oliva Travel)
Trektocht over vissermanspaden langs kliffen, intieme baaitjes, lege stranden en brede riviermondingen. In het voorjaar veranderen de duinen in een kleurrijk bloementapijt, terwijl de ooievaars hun nesten op de klifrotsen bevoorraden. Verblijf in authentieke 'casas brancas'.

Wandelen via de Rota VicentinaWandelen via de Rota Vicentina (Girassol)
Maak kennis met één van de best bewaarde geheimen van de Alentejo: de Rota Vicentina. Je wandelt 8 dagen langs dit recent aangelegde wandelpad, de ene dag door het zacht glooiende achterland, de andere dag langs de grillige Atlantische kust.


TIP: Op Bijzonder Portugal vind je een leuk aanbod wandelvakanties Portugal-Zuid (Alentejo & Algarve), waaronder bij Nederlanders en Belgen.

Wandelvakanties Algarve

Individuele wandelvakanties Algarve

Wandelvakantie Portugal, Algarve, Via AlgarvianaWandelvakantie Algarve (Aktiva Tours)
Gevarieerde wandelvakantie door de Algarve. Over de Via Alagarviana (G13) en de Rota Vicentina, langs verlaten rotsstranden en door het ongerepte achterland. Ook zijn er routes door de oude vestingsstadjes Lagos en Silves. Met vliegticket of eigen vervoer.

Groepswandelvakanties Algarve

Lichte wandelvakantie AlgarveAlgarve, licht & comfortabel (SNP)
Ontspannen wandelen langs de kliffen van de Costa Vicentina, de heuvels van de Serra de Monchique en over het wandelpad Via Algarviana. Tijdens deze lichte groepswandelvakantie verblijf je in twee comfortabele hotels met zwembad en wellness.

Wandelvakantie Algarve met DjoserWandelvakantie Algarve (Djoser)
Wandelen aan zee en door het binnenland van de Algarve. Geniet van prachtige kliffen, intieme stranden en de vredige dorpjes van het natuurgebied Serra de Monchique. Je overnacht op een vaste plek, een comfortabel hotel in Lagos.

Wandelen langs de Costa Vicentina, Zuid PortugalKliffen en stranden van de Costa Vicentina (SNP)
Geniet van de zilte zeelucht, steile kliffen en de rust van de relatief ongerepte westkust. Je wandelt met een groep door natuurgebied 'Sudoeste Alentejano en Costa Vicentina' naar de Cabo de São Vicente, de meest zuidwestelijke punt van Europa.

TIP: Op Bijzonder Portugal vind je meer wandelvakanties in Zuid-Portugal (Alentejo & Algarve), waaronder bij Nederlanders en Belgen.

Wandel rondreizen Portugal

Individuele wandel rondreizen

Stille kust van de AlentejoWandelvakantie Alentejo & Centro (SNP)
Wandelrondreis met (huur)auto langs pousadas & karakteristieke hotels. Je reist langs de kurkeiken en historische steden van de Alentejo, door regio Centro naar het granietmassief van de Serra da Estrela en de wijnhellingen van de Douro. Je eindigt in Porto.

Groeps wandel-rondreizen

Groepswandelvakantie van Porto naar LissabonWandelreis van Porto naar Lissabon (SNP)
Wandelvakantie van Porto naar Lissabon. Door het hart van Portugal, via de granietbergen van Gerês en Estrela, de wijnhellingen van de Douro-vallei en de mediterrane Serra de Arrábida. Tevens de rijke cultuur van steden en kloosters.

← Alle artikelen binnen het thema wandelen in Portugal


Leuk artikel? Deel het op Facebook! Dank je wel :-)

Ja, ik wil graag tips.
Stuur mij regelmatig inspiratie over vakantie in Portugal *
Als welkom krijg je het e-boek:
de 12 mooiste bezienswaardigheden in Portugal
12 Mooiste bezienswaardigheden van Portugal
* Gratis inspiratiemail,
verschijnt max 2x per maand.
Wij respecteren jouw privacy.
Laatste vakantienieuws & tips

Overwinteren in Portugal: reisbureaus & tips
Wintervakantie en Kerstreizen 2018-2019
TOP 12 bezienswaardigheden van Portugal
Tavira, charmant stadje in de Oost-Algarve
Yogavakanties in Midden-Portugal 2019
Wandelen Algarve: Via Algarviana en meer
Inspiratie: mooiste plekken op Faial, Azoren

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Meer wandelen bij:
Oliva TravelSNP, partner van ANWBAktiva toursGirassol vakantiesSawadeeDjoserFlextravelBijzonder Portugal