Wandelvakantie in Noord-Portugal
 

Wandelvakanties Portugal

Portugal is een heerlijk land voor een wandelvakantie. Diverse reisorganisaties bieden dan ook wandelvakanties en wandelreizen aan in Portugal. Een overzicht..

Kies je regio:

Wandelvakanties Noord-Portugal

Individuele wandelvakanties Noord-Portugal

Wijnwandelvakantie Noord-Portugal, FlextravelWijn-wandelvakantie Douro (fly-drive Flextravel)
Wijn- en wandelvakantie in Noord-Portugal (Dourogebied). Tijdens je verblijf leer je alles over port en Dourowijnen. Het diner heeft elke avond een ander wijnarrangement. Op het programma staan 3 wandelingen van ca. 12 km.


Groepswandelreizen Noord-Portugal

Kinderwandelvakantie Noord-Portugal, Quinta RuralStoere kinderwandelvakantie (Quinta Rural)
Avontuurlijke, geheel verzorgde wandel- en outdoorvakantie voor gezinnen met kinderen (v.a. 8 jaar). Ontdek de ongerepte natuur en het authentieke landleven van de Serra da Cabreira in Noord-Portugal. Nieuw in 2019: wandelen met dreumesen.

Mimosa Wandelingen in Noord-PortugalMimosa Wandelingen in Noord-Portugal. In het groene hart van de Minho-streek ga je terug in de tijd. Het doel van Mimosa Wandelingen is, naast relaxen, weer volop genieten van de adembenemende natuur. De panoramische uitzichten, ook vanuit het gemoderniseerde logeeradres Casa Mimosa, zijn uniek.

Dourovallei in Noord-PortugalGroepsrondreis Douro-vallei: wandelen & wijn (Sawadee) Wandelen in de Noordportugese Douro-vallei, mét wijnproeverijen en bezoeken aan culturele bezienswaardigheden. Geniet van prachtige natuurgebieden, authentieke dorpjes en regionale wijnhuizen. Het reisgezelschap is internationaal.

TIP: Op Bijzonder Portugal vind je meer wandelvakanties in Noord-Portugal, waaronder bij Nederlanders en Belgen.

Wandelen in Noord-Portugal, natuurpark Peneda-GerêsWandelen in Noord-Portugal, natuurpark Peneda-Gerês

Wandelvakanties Midden-Portugal & Serra da Estrela

Individuele wandelvakanties Midden-Portugal

Natuurgebied Serra da EstrelaWandelvakantie natuurgebied Serra da Estrela (SNP)
Wandeltocht door de Serra da Estrela, het hoogste gebergte van Portugal. Laat je verrassen door woeste schoonheid en bijzondere rotsformaties. Geniet van het landschap met authentieke bergdorpjes, granieten hellingen en watervallen.

Sintra, Costa de LisboaWandelvakantie Parque Natural Sintra & Cascais (SNP)
Ervaar de grootsheid van Portugals verleden aan de Costa de Lisboa. Wandelvakantie langs de prachtige paleizen van Sintra, mysterieuze bossen, schitterende stranden en over lange-afstandspad GR11 via visserspaden langs de kust naar Cascais.

Wandelen langs schistdorpjes in Midden-PortugalWandelvakantie schistdorpen van het Lousã-gebergte (SNP)
Aldeias de Xisto zijn schattige oude schistdorpjes in Midden-Portugal. Je wandelt over oude keienpaden langs oude molens, door bossen en langs de typische grijsbruine dorpjes. De overnachtingen zijn in gezellige, traditionele guesthouses.


TIP: Op Bijzonder Portugal vind je meer wandelvakanties in Midden-Portugal, waaronder bij Nederlanders en Belgen.


Groepswandelreizen Midden-Portugal

Single wandelreis langs de Costa de PrataSinglewandelreis: de natuur van de Costa de Prata (Aktiva)
Tijdens deze wandelreis ontdek je de parels van de afwisselende Zilverkust. Het traditionele vissersdorp Nazaré, bedevaartsoord Fátima, goudgele stranden, schitterende baaien en verlaten lagunes. Je verblijft in badplaats São Martinho do Porto.

Wandelen over granieten hellingen van de Serra da Estrela, Midden-PortugalWandelen over granieten hellingen van de Serra da Estrela, Midden-Portugal

Wandelvakanties Alentejo

Individuele wandelvakanties Alentejo

Stille kust van de AlentejoRota Vicentina: wandelen langs de Atlantische Oceaan (SNP)
Wandelen door stil natuurgebied, over intieme stranden, langs baaitjes, duinen en kliffen over het pad Rota Vicentina. Eindbestemming is het meest zuidwestelijke puntje van Europa, de Cabo de São Vicente.

Stille kust van de AlentejoWandelvakantie Alentejo & Lissabon (Kras)
Beleef de Alentejo te voet. Je wandelt door het binnenland en langs de kust over de Rota Vicentina. Kurkbossen, weilanden, graanvelden en hoge kliffen. Verblijf in een B&B van Nederlandse eigenaren. De laatste dag geniet je van bruisend Lissabon.


Groepswandelreizen Alentejo

Singlewandelreis Rota Vicentina en AlentejoSinglewandelreis: Rota Vicentina en de Alentejo (Aktiva)
Heerlijk wandelen langs de wilde Atlantische kust en door gehuchtjes in het binnenland. Genieten van het traditionele leven en oude wandelpaden. De groep verblijft in een kleinschalige accommodatie nabij het dorp São Luís.


TIP: Op Bijzonder Portugal vind je een leuk aanbod wandelvakanties Portugal-Zuid (Alentejo & Algarve), waaronderbij Nederlanders en Belgen.

Wandelen tussen oude kurkeiken in de regio Alentejo, Zuid-PortugalWandelen tussen oude kurkeiken in de regio Alentejo, Zuid-Portugal

Wandelvakanties Algarve

Individuele wandelvakanties Algarve

Wandelvakantie Portugal, Algarve, Via AlgarvianaWandelvakantie Algarve (Aktiva Tours)
Gevarieerde wandelvakantie door de Algarve. Over de Via Algarviana (G13) en de Rota Vicentina, langs verlaten rotsstranden en door het ongerepte achterland. Ook zijn er routes door de oude vestingsstadjes Lagos en Silves. Met vliegticket of eigen vervoer.

Wandelen Algarve, Via AlgarvianaWandelen over de GR13: de Via Algarviana (Kras)
Wandelen in het oostelijke deel van de Algarve, buiten de gebaande toeristenplekken. Heuvels, schilderachtige dorpjes met witte huisjes, zilte zeelucht en de geur van tijm en eucalyptus. Je overnacht in authentieke, kleinschalige accommodaties.


Groepswandelreizen Algarve

Lichte wandelvakantie AlgarveAlgarve, licht & comfortabel (SNP)
Ontspannen wandelen langs de kliffen van de Costa Vicentina, de heuvels van de Serra de Monchique en over het wandelpad Via Algarviana. Tijdens deze lichte groepswandelvakantie verblijf je in twee comfortabele hotels met zwembad en wellness.

Wandelvakantie Algarve met DjoserWandelvakantie Algarve (Djoser)
Wandelen aan zee en door het binnenland van de Algarve. Geniet van prachtige kliffen, intieme stranden en de vredige dorpjes van het natuurgebied Serra de Monchique. Je overnacht op een vaste plek, een comfortabel hotel in Lagos.

Wandelen langs de Costa Vicentina, Zuid PortugalKliffen en stranden van de Costa Vicentina (SNP)
Geniet van de zilte zeelucht, steile kliffen en de rust van de relatief ongerepte westkust. Je wandelt met een groep door natuurgebied 'Sudoeste Alentejano en Costa Vicentina' naar de Cabo de São Vicente, de meest zuidwestelijke punt van Europa.

Single wandelreis Algarve met KrasSingle-reis: wandelen in de Algarve (Kras)
Ontdek de kust en het binnenland van de oostelijke Algarve met een gezellige groep. Tijdens deze wandelreis verblijf je in een 1-persoonskamer. De overnachtingen zijn in een voormalig Arabisch kasteel, vlakbij het centrum van het stadje Silves.

Singlewandelreis Rota Vicentina en AlentejoSinglewandelreis: Algarve Costa e Montanhas (Aktiva)
Wandelreis onder leiding van de Nederlandse eigenaren van het landgoed Monte Rosa. Je verblijft in gerestaureerde oude boerenwoningen. Geniet tijdens wandelingen van de beroemde rotskust van de Algarve, beboste heuvels en natuurgebieden.

TIP: Op Bijzonder Portugal vind je meer wandelvakanties in Zuid-Portugal (Alentejo & Algarve), waaronder bij Nederlanders en Belgen.

Wandelroute Rota Vicentina in Algarve en Alentejo, PortugalDe Rota Vicentina is een spectaculaire wandelroute over oude visserspaden langs de kust van de Algarve en de Alentejo, Portugal

Wandel rondreizen Portugal

Individuele wandel rondreizen

Stille kust van de AlentejoWandelvakantie Alentejo & Centro (SNP)
Wandelrondreis met (huur)auto langs pousadas & karakteristieke hotels. Je reist langs de kurkeiken en historische steden van de Alentejo, door regio Centro naar het granietmassief van de Serra da Estrela en de wijnhellingen van de Douro. Je eindigt in Porto.


Wandelvakantie groepsreizen

Groepswandelvakantie van Porto naar LissabonWandelreis van Porto naar Lissabon (SNP)
Wandelvakantie van Porto naar Lissabon. Door het hart van Portugal, via de granietbergen van Gerês en Estrela, de wijnhellingen van de Douro-vallei en de mediterrane Serra de Arrábida. Tevens de rijke cultuur van steden en kloosters.

← Alle artikelen binnen het thema wandelen in Portugal


Leuk artikel? Deel het op Facebook! Dank je wel :-)

Ja, ik wil graag tips.
Stuur mij regelmatig inspiratie over vakantie in Portugal *
Als welkom krijg je het e-boek:
de 12 mooiste bezienswaardigheden in Portugal
12 Mooiste bezienswaardigheden van Portugal
* Gratis inspiratiemail,
verschijnt max 2x per maand.
Wij respecteren jouw privacy.
Laatste vakantienieuws & tips

Herfst in Portugal: inspiratie en vakantietips
Marvila: onbekende, hippe wijk in Lissabon
Ria Formosa, de parel van de Algarve
Activiteiten en excursies in de Algarve
Olhão, Fuseta & Santa Luzia, Oost-Algarve
Costa de Prata, de Zilverkust van Portugal
Algarve: mooiste plekken & vakantietips
Portugal met kinderen: adresjes & tips

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Meer wandelen bij:
SNP, partner van ANWBAktiva toursSawadeeDjoserFlextravelKras.nlBijzonder Portugal