Lente in de Alentejo
 

Lente in de Alentejo, uitbundige bloemenpracht

In de Alentejo is de lente in al haar pracht te zien. Overal zie je een uitbundig tapijt van bloeiende wilde bloemen. De eerste bijeneters zijn weer gesignaleerd. Met zijn indringende roep laat de hop horen dat hij op zoek is naar een vrouwtje.

Lente in de Alentejo 

De maanden maart, april en mei zijn in de Portugese Alentejo een lust voor het oog. De temperatuur is in april gemiddeld rond de 23 graden en de zon laat zich uitbundig zien.

Een uitgelezen kans om de Alentejo te voet, op de fiets of in de auto te verkennen. Stop tussen de middag eens bij een van de vele restaurantjes voor een almoco (lunch). Vraag om de prato do dia (dagschotel). Om de prijs hoef je het niet te laten: die is altijd beneden een tientje.

Lente in de Alentejo 

Lente in de Alentejo 

Lente in de Alentejo 

Lente in de Alentejo 

Tekst op deze pagina: Elsa Frigge

Foto's op deze pagina: B&B Monte da Fonte Santa, guest house in een authentieke boerderij in Alandroal, Alentejo.


Vakanties Alentejo

Rondreizen & fly-drives met Alentejo op het programma:

Pousada special Midden- en Zuid-PortugalBudget-TIP - Pousada Special, Midden & Zuid-Portugal (Girassol). 8-daagse flydrive langs pousadas via de route Costa de Lisboa - Alentejo - Algarve. Buiten het hoogseizoen te boeken voor een speciale prijs.

Pousada special Midden- en Zuid-PortugalDwars door de Alentejo (Girassol, 9 dagen, fly drive). Geniet van het wijdse landschap, de bloemenzee in het voorjaar en de hoog op heuvels gelegen vestingstadjes, de pure keuken, oude tradities en de vriendelijke mensen. Je overnacht in authentieke solares.

Marvão in AlentejoPousadarondreis door de Alentejo (10, 12 of 15 dagen , Flextravel). Ontdek de veelzijdigheid van de Alentejo tijdens deze fly drive. Van eindeloze vlakten met kurkbomen tot de prachtige kustlijn. Je overnacht in pousadas.

Rondreis Lissabon, Alentejo en Costa de LisboaEen rondje Alentejo (10 dagen, Girassol). Een bijzondere route met charme hotels. Je eerste verblijf is in een voormalig convento in het natuurgebied Serra de São Mamede. Dan volgt Évora, UNESCO-werelderfgoed. Je sluit af 6 km van de kust in een quinta rural.

Rondreis Lissabon, Alentejo en Costa de LisboaFly drive Charme van Alentejo & Costa de Lisboa (8 of 10 dagen, Kras). Maak kennis met de ongerepte regio Alentejo vanuit het stadje Alter do Chão.  De tweede helft van je vakantie geniet je van de Costa de Lisboa vanuit het sfeervolle vissersplaatsje Ericeira.

Met de auto langs pousadas, luxe hotelsPousadas van Alentejo en Algarve (8 dagen, SNP Natuurreizen). Tijdens deze rondreis overnacht je in karakteristieke pousadas. Je reist door het wijdse binnenland, bezoekt vestingstadjes en cultuurschatten. Langs de ongerepte westkust kun je fijn wandelen.

Meer rondreis - fly drive Alentejo

Accommodaties


← Alle artikelen over de regio Alentejo - Portugal


Leuk artikel? Deel het op Facebook! Dank je wel :-)

Ja, ik wil graag tips.
Stuur mij regelmatig inspiratie over vakantie in Portugal *
Als welkom krijg je het e-boek:
de 12 mooiste bezienswaardigheden in Portugal
12 Mooiste bezienswaardigheden van Portugal
* Gratis inspiratiemail,
verschijnt max 2x per maand.
Wij respecteren jouw privacy.
Laatste vakantienieuws & tips

Last minute zomervakanties 2019
Ria Formosa, de parel van de Algarve
Activiteiten en excursies in de Algarve
Faro, een stad die verrast
Olhão, Fuseta & Santa Luzia, Oost-Algarve
Costa de Prata, de Zilverkust van Portugal
Algarve: mooiste plekken & vakantietips
Portugal met kinderen: adresjes & tips

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →