Uitzicht over de baai van Nazaré aan de Costa de PrataVissersboot op het strand van NazaréVis drogen op het strand van Nazaré
 

Nazaré: traditie en toerisme gaan hand-in-hand

Het traditionele vissersdorp Nazaré aan de Costa de Prata (Zilverkust) is in de vorige eeuw uitgegroeid tot drukke badplaats. Maar laat je niet afschrikken door de vele Portugese toeristen en souvenirwinkels. Naast alle toerisme, heeft dit stadje ook haar eigen tradities behouden. Een dagtrip meer dan waard.

Verkoop van gedroogde vis op het strand van NazaréVerkoop van gedroogde vis op het strand van Nazaré

 

Het prachtige sikkelvormige strand is de hoofdattractie van Nazaré. Een plek voor badgasten en speelattracties voor kinderen. Gebroederlijk ernaast zitten de vissers met hun vrouwen in traditionele kledij. Ze boeten de netten, drogen en verkopen de vis.

Op het strand kun je ook de authentieke vissersboten bewonderen. Ze zijn hier neergezet voor de toeristen, maar verderop nog steeds in gebruik door vissers die vertrekken vanuit de haven. Sinds de komst van deze haven, hoeven de vissers hun boten niet meer met ossen het strand op te slepen.

Langs de boulevard en in de aangrenzende smalle straatjes vind je voornamelijk souvenirwinkels en restaurants. Laat je tijdens lunchtijd verleiden door de heerlijk verse vis.

Vissersboten op het strand van NazaréVissersboten op het strand van Nazaré

Souvenirs op het strand van NazaréSouvenirs op het strand van Nazaré

Strandtentjes op het strand van NazaréStrandtentjes op het strand van Nazaré

 

Sítio: genieten van het uitzicht

De moeite waard is een ritje met de kabelbaan (ascencor) naar het hoog gelegen Sítio. Vanaf deze indrukwekkende, 110 meter hoge klif heb je een prachtig uitzicht over het stadje en het strand.

Kabeltrein naar Sítio, NazaréKabeltrein naar het hoog gelegen Sítio

Strandtentjes op het strand van NazaréUitkijkpunt Sítio boven Nazaré

 

Ook op deze prachtige plek tref je weer de souvenirshops en notenverkopers in traditionele kledij. Verder een paar historische plekjes die het bezichtigen waard zijn: de kapel Ermida da Memória en de 18e eeuwse kerk Santuário de Nossa Senhora da Nazaré.

Notenverkoopster op Sítio in traditionele kledij: een rok tot boven de knie met, naar verluidt, 7 onderrokkenNotenverkoopster op Sítio in traditionele kledij: een rok tot boven de knie met, naar verluidt, 7 onderrokken.

Veel verkocht souvenir: poppetjes met de traditionele kleding van NazaréVeel verkocht souvenir: poppetjes met de traditionele kleding van Nazaré.

 

De kapel Ermida da Memória is in 1182 gebouwd in opdracht van een edelman uit de regio. Bij het achtervolgen van een hert tijdens de jacht viel hij bijna van de klif bij Sítio. Het verhaal vertelt dat de man na een schietgebedje werd gered van zijn dodelijke val door Onze-Lieve-Vrouw. Als dank liet de edelman de prachtig gedecoreerde kapel bouwen.

Kapel Ermida da Memória;Kapel Ermida da Memória

Kapel Ermida da MemóriaKapel Ermida da Memória

 

Huizenhoge golven bij Praia do Norte

Vissersboten op het strand van NazaréPraia do Norte, het wereldberoemde surfersstrand van Nazaré

 

Als je vanaf Sítio naar het fort met de vuurtoren wandelt, zie je aan de rechterkant het wereldberoemde Praia do Norte. Deze plek staat onder surfers bekend om de spectaculaire golven. Garrett McNamara bedwong hier in 2011 een 30 meter hoge golf. Deze enorme hoogtes bereiken de golven vooral in de winter. Overigens is deze plek niet geschikt om te gaan zwemmen; ook in de zomer is dit gevaarlijk.

Vakanties Nazaré

Rondreizen met Nazaré in het programma

Individuele rondreizen

Rondreis van noord naar zuidFly drive Hoogtepunten Portugal: van Porto tot Faro (via Riksja Travel). Rondreis van 2 weken van noord naar zuid. Ervaar de leuke afwisseling van natuur, cultuur en strand. Je bezoekt o.a. Porto, de Dourovallei, Coimbra, Nazaré, Lissabon, de Costa de Lisboa en Lagos.

Rondreisbouwsteen tussendoortje aan de kustRondreis-bouwsteen: tussendoortje aan de kust (via Riksja Travel). Met de bouwstenen van Riksja Travel stel je jouw eigen rondreis op maat samen. Ze hebben ook een bouwsteen met verblijf in Nazaré (3 dagen / 2 nachten). Je overnacht in een eenvoudig kusthotelletje. Een luxer hotel is optioneel.

Meer individuele rondreis Portugal
Meer fly drive Portugal


Groepsrondreizen

Groepsrondreis Parels van PortugalParels van Portugal (via TUI). 10-daagse groepsrondreis langs alle hoogtepunten van Porto tot Lissabon. In de regio Alentejo bezoek je Évora. Verder o.a. bruisend Porto, magisch Sintra, de hoofdstad Lissabon, bijzonder Aveiro en vissersstadje Nazaré.

Meer groepsrondreis Portugal


Accommodaties Nazaré

Accommodaties NazaréHotelletje of B&B in Nazaré?
Bekijk het ruime aanbod van Booking.com.

Nazaré ligt aan de Costa de Prata of Zilverkust in de regio Taagvallei - Vale do Tejo. In deze regio zijn veel prachtige bezienswaardigheden het bezoeken waard. Ook zijn er genoeg leuke adresjes om te overnachten:

← Alle artikelen over Vale do Tejo (Lissabon en omgeving)


Handig artikel? Deel het op Facebook! Dank je wel :-)

Ja, ik wil graag tips.
Stuur mij regelmatig inspiratie over vakantie in Portugal *
Als welkom krijg je het e-boek:
de 12 mooiste bezienswaardigheden in Portugal
12 Mooiste bezienswaardigheden van Portugal
* Gratis inspiratiemail,
verschijnt max 2x per maand.
Wij respecteren jouw privacy.
Laatste vakantienieuws & tips

Street art in Lissabon: de beste hotspots
Alfama, oude visserswijk van Lissabon
Costa Verde, groene kust van het noorden
Rondreis per auto, van Porto naar Algarve
Rondreis Algarve: routes & tips
Portugal met kinderen: adresjes & tips
Roadtrip Portugal over de N2 of Route 66
Algarve: mooiste plekken & vakantietips

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Accommodaties & reizen Nazaré bij:
Booking.comPortugal online - Riksja TravelTUI