Actieve gezinsvakantie Noord-Portugal
 

Actieve vakanties in Noord-Portugal: voor gezinnen met dreumesen (0-6) en buitenkinderen (7-14)


In de lente van 2019 organiseren de Nederlandse Timo en Natascha een nieuwe, actieve dreumesvakantie in Noord-Portugal. Heerlijk samen genieten van de pure buitenlucht: verzorgd, speels, avontuurlijk en natuurlijk. Heb je een gezin met oudere kinderen? Dan kun je meedoen aan de jaarlijks terugkerende kinderwandelvakantie, voor ouders en kids van 7-14 jaar.

Actieve gezinsvakantie in Noord-Portugal
 

Avontuurlijke, actieve peutervakantie in Noord-Portugal

Natuurliefhebber en wandelaar ben je, en blijf je. Zelfs de komst van een kindje neemt dat verlangen naar rust, ruimte, natuur en avontuur niet weg. En waarom zou je dat ook willen? Want wat er is nu beter dan in de pure buitenlucht, samen met je dreumes te genieten van al het moois om je heen?!

Oké, toegegeven, wandelen en struinen met kleine kinderen vergt ietwat meer voorbereiding. Zeker in het buitenland kan het lastig zijn, des te meer nog wanneer je van het platgetreden pad af wil, terug naar de pure natuur, ver van de massa. En dus vaak ook ver van de duidelijk aangegeven paden.

Peuter met ezel in Noord-Portugal
 

In Noord-Portugal organiseren Timo en Natascha voor het eerst een heuse dreumesvakantie: een verzorgd, speels, natuurlijk, avontuurlijk vakantieprogramma. Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen van 0 tot 6 jaar. 

No nonsense, quality time met het gezin, midden in de natuur, back to basic met comfort, stoer, ruig, speels, verrassend, zorgzaam en lief tegelijk!

Timo en Natascha zijn de Nederlandse eigenaren van Quinta Rural. Al jaren struinen zij samen met hun kleuter Tiago de Serra da Cabreira af, op zoek naar mooie, toegankelijke of juist avontuurlijke plekjes.  Of ze genieten simpelweg van het pure bergleven, op en rond de boerderij.  Hierdoor weten ze als geen ander de pareltjes te vinden, en wat nodig is om jullie outdoor vakantie met baby, peuter of kleuter zorgeloos te laten verlopen.  

Wandelvakantie met kleuters in Noord-Portugal
 

Natascha: "Tijdens de dreumesvakantie gaan we samen genieten van al het moois om ons heen. Op simpele wijze. We maken ons niet druk om tijd, schrammetjes, vieze snoetjes of kleren. We spelen, ontdekken, gaan op avontuur."

" Op eigen terrein, al spelend met water, dammetjes bouwend, insecten bekijken, botten zoeken, hutten makend. Rond het kampvuur, met mooie avond verhalen."

Wandelvakantie met kleuters in Noord-Portugal
 

" Maar we trekken er ook op uit, soms buiten de gebaande paden. Gaan zwemmen bij oude watermolentjes, plonsen bij de watervalletjes, lopen achter de schapen  aan, klimmen op de grote ronde stenen. Struinen door oude dorpjes, zoeken schatten in verlaten ruines."

Bekijk dreumesvakantie op website Quinta Rural
 

Kinderwandelvakantie in Noord-Portugal

Kinderwandelvakantie in Noord-Portugal
 

Al sinds 2014 organiseren Timo en Natascha 2x per jaar een kinderwandelvakantie voor stoere buitenkinderen van 7-14 jaar (en hun ouders). Samen met maximaal zes andere gezinnen neem je ruim de tijd om te ontdekken, te zwemmen, te leren, te ravotten, te eten, te drinken en uit te rusten.

Bekijk kinderwandelvakantie op website Quinta Rural
 

 

Quinta Rural: kleinschalige vakantieboerderij in Noord-Portugal

Quinta Rural is een kleinschalige vakantieboerderij in de bergen van Noord-Portugal. Geen overbodige luxe, maar wel prachtige natuur, gastvrijheid, loslopende ezels en vriendelijke honden, rust, (ontzettend veel) ruimte en een ongedwongen, familiale sfeer. Kortom, genieten van de vrijheid en de natuur in het trage ritme van het Portugese platteland.

Quinta Rural is gelegen in de Serra da Cabreira, het 'gebergte van de geitenhoedster'. Dit gebergte is één van de meest authentieke plekken van Portugal, waar het rauwe bergleven een prachtige symbiose is van wilde natuur en traditionele landbouw. Een ideaal gebied voor de ware wandelaars en struinders.

De infomap die standaard voor elke gast klaarligt, zit boordevol wandelroutes, natuurlijke zwemplekjes, verborgen plekjes en bijzondere dorpen. Zo kan elke gast ook zelfstandig 'off the beaten track' op avontuur gaan.

Qua accommodatie biedt deze natuurcamping voor elk wat wils. Jaarrond kun je vakantie vieren in een Mountain Lodge Cabin: een origineel rondstamhuis, ontworpen en gebouwd op comfort en natuurbeleving.

Mountain lodge cabin bij Quinta Rural
 

Glamping tent bij Quinta Rural
 

Van mei tot en met september kun je op Quinta Rural nóg dichter bij de natuur verblijven: in een back to basic ingerichte Boerenleeftent, in het unieke stroleemhuisje of met eigen tent op één van de 5 ruime natuurkampeerplekken.

Bekijk accommodaties op website Quinta Rural
 

 


Dit is ook interessant:

Noord-Portugal met kinderenNoord-Portugal met kinderen
Geniet met het hele gezin van prachtige natuur, bruisend Porto en stranden aan de Costa Verde.
Wandelen met kinderen in PortugalWandelen met kinderen
Hoe maak je wandelen voor kinderen extra uitdagend? 7 tips van een ervaringsdeskundige.
Glamping Portugal met kinderenGlamping met kinderen
Relaxed kamperen in een luxe, ingerichte tent: glamping. Fijn voor kinderen én ouders.
Ja, ik wil graag tips.
Stuur mij regelmatig inspiratie over vakantie in Portugal *
Als welkom krijg je het e-boek:
de 12 mooiste bezienswaardigheden in Portugal
12 Mooiste bezienswaardigheden van Portugal
* Gratis inspiratiemail,
verschijnt max 2x per maand.
Wij respecteren jouw privacy.
Laatste vakantienieuws & tips

Met de auto naar Portugal: routes & tips
Bonfim in Porto, een goed bewaard geheim
Street art in Lissabon: de beste hotspots
Costa Verde, groene kust van het noorden
Rondreis per auto, van Porto naar Algarve
Rondreis Algarve: routes & tips
Portugal met kinderen: adresjes & tips
Algarve: mooiste plekken & vakantietips

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →