Street art in Porto
 

Street art in Porto

In de straten van Porto zie je opvallend veel street art. Geen achteloze graffiti in de bekende bolle letters, maar indrukwekkende kunstwerken van bekende kunstenaars.

De befaamde azulejos, beschilderde tegels, zijn wereldwijd bekend als kunstvorm in de straten van Porto. Maar wist je dat de stad ook een levendige street art-scene heeft? Ronddwalend door de stad kun je bijzondere kunstwerken spotten op oude én nieuwe gebouwen, elektriciteitshuisjes en muren.

Bekende plekken met street art zijn bijvoorbeeld Rua de Miguel Bombarda, waar ook veel kunstgalerieën zijn, en het Lapa metrostation.

Street art in Porto door Frederico DrawIconisch kunstwerk in de straat die uitkomt op het bovendek van de Ponte Luis I (Avenida Vímara Peres). Gemaakt door de in Portugal geboren Frederico Draw, een bekende naam in het straatbeeld van Porto.


Kunstwerk van Bordalo II in Vila Nova de Gaia'Half Rabbit', kunstwerk van Bordalo II in de serie Big Trash Animals, Vila Nova de Gaia.

De Portugees Artur Bordalo maakt prachtige dieren van gevonden afval. Daarmee vraagt hij aandacht voor de enorme stroom afval die wij mensen produceren en de bedreiging die dat vormt voor de natuur. Je vindt zijn 'waste art' door heel Portugal, maar ook in de rest van de wereld.

 

Street art in Porto, van Daniel EimeStreet art van kunstenaar Daniel Eime op het Largo de Artur Arcos in Porto. Foto: Eugene Zhyvchik via Unsplash.

 

Street art in Porto van MrDheo en Azul'Nobre e Leal', street art van MrDheo op de hoek van Rua Alferes Malheiro en Rua do Bonjardim, Porto. Foto: Alex Blajan via Unsplash.

 
Kat graffiti in Porto van LiqenGigantische kat van de kunstenaar Liqen. In Rua Afonso Martins Alho, een zijstraatje van de populaire winkelstraat Rua das Flores, Porto.


Graffiti van Hazul LazuhStreet art van Hazul Luzah, een kunstenaar waarvan veel werk is te zien in Porto.

 


Street art van BreakOne in Porto, titel RibeiraMural op de hoek van Rua do Paraíso en Rua de Camões. Door BreakOne en Colectivo RUA. Dit kunstwerk is gemaakt tijdens het street art festival Push Porto in 2014. Foto: L.Filipe C.Sousa via Unsplash.

 

Kunstwerk in de Rua Miguel Bombarda, PortoKunstwerk in de Rua Miguel Bombarda. Foto: Mõsieur J. [version 9.1] from Rouen, FRANCE (#streetart #Porto) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons


 
Kunstwerk in de Rua Miguel Bombarda, PortoMural in de Rua Miguel Bombarda. Foto: r2hox from Madrid, Spain (PORTO - 201409 - 401)
[CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons


Urban Art Tour door Porto met een 'local'

Urban Art Tour door PortoMeer weten over street art in Porto? Boek dan deze Urban Art Tour door Porto onder begeleiding van Nuno, een lokale gids. Nuno gidst je in 3 uur langs alle verborgen plekken van modern Porto. Je boekt via Withlocals.com. De gids spreekt Engels, Spaans en Portugees.

 

Cool Street Art Tour met lokale gids

Street Art Tour door PortoDe Portugese João laat je tijdens deze Coole Street Art Tour alles zien over de street art en graffiticultuur in Porto. De tour duurt 2 uur, de gids spreekt Engels en Portugees. Je boekt via Withlocals.com.

 

Street Art & Azulejos Tour

Street art en azulejsoOntdek prachtige historische tegels en nieuw stedelijke street art tijdens deze privé-tour door Porto van 2 uur. Vergelijk ook historische en moderne architectuur.  De lokale gids spreekt Engels. Je boekt via Get Your Guide.


 


← Lees alle artikelen over Porto


Citytrip Porto

Citytrip PortoVoordelige citytrips naar Porto (via VakantieDiscounter). Als je op zoek bent naar een goedkope stedentrip naar Porto, check dan zeker de stedenreizen van VakantieDiscounter. Met de last-minutes Porto kun je zelfs boeken tot 4 uur voor vertrek.

Meer stedentrips bij:
TUI Prijsvrij.nl De Jong Intra &Olives Vakantiedisdounter

Overnachten Porto

Bord hotel PortoHotel of appartement boeken in Porto (via Booking.com). De ruimste keus uit leuke hotels en appartementen in Porto, meer dan 1.060! Lekker makkelijk en snel boeken, met superhandige recensies van eerdere gasten.

Reisgids Porto

Reisgids Porto, MichelinReisgids Michelin - Groene gids Porto weekend
Complete, maar toch compacte reisgids over Porto (2020). Met uitneembare stadsplattegrond.

Meer reisgidsen over Porto


Handig artikel? Deel het op Facebook! Dank je wel :-)

Ja, ik wil graag tips.
Stuur mij regelmatig inspiratie over vakantie in Portugal *
Als welkom krijg je het e-boek:
de 12 mooiste bezienswaardigheden in Portugal
12 Mooiste bezienswaardigheden van Portugal
* Gratis inspiratiemail,
verschijnt max 2x per maand.
Wij respecteren jouw privacy.
Laatste vakantienieuws & tips

Met de auto naar Portugal: routes & tips
Cacela Velha, iconisch minidorpje
Street art in Lissabon: de beste hotspots
Costa Verde, groene kust van het noorden
Rondreis per auto, van Porto naar Algarve
Rondreis Algarve: routes & tips
Portugal met kinderen: adresjes & tips
Algarve: mooiste plekken & vakantietips

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Citytrips Porto
De Jong Intra vakantiesde VakantieDiscounterTUI&OlivesPrijsvrij.nl
Accommodaties Porto
Booking.com
Rondleidingen & tours Porto
Baja BikesWithlocals